BOVENGRONDS

Weekendwerk

English - Deutsch - Français

Extra asfaltwerk

Rondom de Geusseltkruising heeft het asfalt in de afgelopen jaren de nodige beschadigingen opgelopen door het vele (vracht)verkeer en weersinvloeden. Dat geldt vooral voor het asfalt ter hoogte van de aansluiting Viaductweg/Geusseltkruising. Daar is ‘t hoog tijd voor een opknapbeurt. De asfaltreparaties voeren wij in de avond en nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 mei uit, gelijktijdig met het weekendwerk aan de A79 rijbaan rondom Kruisdonk.

Richting Noorderbrug/Centrum
In de avond en nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 mei is de Viaductweg richting Noorderbrug/Centrum ter hoogte van kruispunt Geusselt van 21.00 tot 06.00 uur afgesloten. Verkeer vanuit het noorden én zuiden moet rekening houden met omleidingen en extra reistijd. 

Veiligheid voorop!

Omleidingsroutes voor het weekendwerk aan de A79 én het asfaltwerk bij de Viaductweg worden in de avond van vrijdag 27 mei ingericht. Om ervoor te zorgen dat deze werkzaamheden veilig verlopen, is de N2 richting Eindhoven tussen knooppunt Europaplein en kruispunt Geusselt gedurende enkele uren afgesloten. Dan is ook oprit Akersteenweg naar de N2 dicht.

GO! WEEKENDWERK A79 RONDOM KRUISDONK VAN 27-30 MEI

Update 27 mei 2016

Het heeft erom gespannen: zijn er komend weekend voldoende droge perioden voor het asfaltwerk op de A79 rijbaan bij Kruisdonk? Pas kort vóór aanvang van weekendwerkzaamheden is een weersvoorspelling immers betrouwbaar genoeg voor een weloverwegen besluit. Dat noemen we ook wel het go–no go moment. Vanochtend konden de wegenbouwers dan eindelijk knopen doorhakken: het weekendwerk gaat door!

Op weg naar beter

Het asfalt op de A79 rijbaan is eerder dan verwacht toe aan vervanging. In december 2013 brachten we voor de eerste keer nieuw asfalt aan, maar de winterse weersomstandigheden hebben er toe bijgedragen dat het asfalt niet overal optimaal is. Bij te lage temperaturen, harde wind en/of een teveel aan neerslag koelt nieuw asfalt té snel af, waardoor een nieuw wegdek al snel gebreken kan vertonen.

Afsluiting en omleiding

De A79 richting Heerlen / Aken is van knooppunt Kruisdonk tot en met afrit 1 (Bunde) afgesloten vanaf vrijdagavond 27 tot maandagochtend 30 mei. Oprit 1 Bunde blijft open. Verkeer richting Heerlen en/of Aken moet rekening houden met grote hinder, verkeer naar Maastricht kan gewoon doorgaan.

auto

Van Maastricht naar Heerlen / Aken


  • A2 – knooppunt Kerensheide – A76 – knooppunt Kunderberg
Let op: planningen zijn afhankelijk van diverse omstandigheden en kunnen wijzigen. Samen met wegbeheerder Rijkswaterstaat plannen we een nieuw reserveweekend in.

Maastricht Bereikbaar

Om overlast zoveel mogelijk te beperken zorgt Maastricht Bereikbaar ervoor dat reizigers tijdens het weekendwerk voordelig gebruik kunnen maken van goedkoop regionaal openbaar vervoer. De acties van Maastricht Bereikbaar zijn geldig op zaterdag 28 en zondag 29 mei. Bij nieuw uitstel schuiven de aanbiedingen van Maastricht Bereikbaar opnieuw door naar het reserveweekend.
Fotografie: Bert Janssen