ARCHEOLOGIE

Mini-symposium 27 mei 2016
Als locatie hebben we gekozen voor het prachtige Regionaal Historisch Centrum Limburg aan de St. Pieterstraat 7. 

MINI-SYMPOSIUM ARCHEOLOGIE 27 MEI

Geplaatst op 18 mei 2016

Bent u een hobby-archeoloog? Dan is het mini-archeologiesymposium op vrijdag 27 mei iets voor u!

In de afgelopen jaren vond er voor A2 Maastricht archeologisch onderzoek plaats in het Buitengoed Geul & Maas (voorheen Landgoederenzone) en op de Cannerberg. A2 Maastricht heeft hierover bericht tijdens de werkzaamheden en na afloop. Zo waren de vondsten op de Cannerberg te zien tijdens een tijdelijke expositie in het Centre Céramique. En een deel de vondsten in het Buitengoed zijn nog altijd te zien in het infocentrum A2 Maastricht. Parallel aan die informatievoorziening hebben de specialisten verder gewerkt aan hun rapportages. Deze worden vrijdag 27 mei aangeboden aan wethouder Gerdo van Grootheest.

Samen met vakgenoten, geïnteresseerden en vrijwilligers bij de opgravingen, kijken we nog een keer terug naar de vondsten en de betekenis voor de stad en omgeving.

Dit doen we o.a. via de volgende lezingen:
  • 'Van jachtkamp tot landgoed. In vogelvlucht langs de topvondsten van A2 Maastricht', door Peter Hazen, senior archeoloog van het ADC (Archeologisch Diensten Centrum), ArcheoProjecten
  • 'De eerste bewoners van Maastricht waren toch boeren', Een overzicht van het onderzoek op de Cannerberg, door Ivo van Wijk, senior  archeoloog bij ARCHOL, onderzoeksbureau Universteit Leiden. 
  • 'Archeologie A2: tunnelvisie of open blik? A2 onderzoek kenniswinst voor Maastricht’. De betekenis van de archeologische vondsten voor de stad Maastricht en omgeving. Door Gilbert Soeters, stadsarcheoloog van Maastricht. 
  • 'Project A2 Maastricht: archeologisch cement en historisch sentiment', door Jos Geurts, manager gebiedsontwikkeling van het Projectbureau A2 Maastricht.
Als locatie hebben we gekozen voor het prachtige Regionaal Historisch Centrum Limburg aan de St. Pieterstraat 7. 
Tickets voor het mini-symposium kunt u hier bestellen

Let op: de plaatsen zijn beperkt. Maximaal 75 personen kunnen zich inschrijven.

Klik hier voor meer informatie over archeologie bij A2 Maastricht.