FEESTELIJKE OPENING EERSTE STUK GROENE LOPER

22 mei 2016

Bekijk hier het verslag in Via Maastricht

Enkele reacties

"Het was een mooie fietstocht door het (nieuwe) groen!"

"De wandeltocht was heel erg gezellig en goed georganiseerd. Vooral ook zeer leerzaam. Leuke informatie onderweg van de IVN-gids onderweg." 

"We hebben genoten van de fietstocht!"

BONT GEZELSCHAP OPENT EERSTE DEEL GROENE LOPER

Geplaatst op 22 mei 2016

Ruim 250 fietsers en wandelaars hebben op 22 mei het landelijk deel van de Groene Loper  in gebruik genomen. De meeste kwamen uit de omgeving en waren desalniettemin verbaasd over het ‘onontdekte gebied’: “Loopt die Groene Loper zo ver door? Nooit geweten dat het hier zo mooi is…Wij gaan hier vaker wandelen.”

Mobiliteitswethouder John Aarts en Math Depuits van het A2-Buurtenplatform/wijk Nazareth gaven het startschot. Jarenlang waren zij betrokken bij planvoorbereiding en uitvoering. Start was bij kasteeltje Geusselt. Eindpunt bij buitenplaats Vaeshartelt. De fietsroute was uitgezet door de fietsersbond. En de wandelaars konden meelopen met een IVN-gids. De Jeugddrumband uit Wittevrouweveld gaf het ritme aan. 

‘Reünie’

Verschillende gasten zijn al jarenlang betrokken bij de planvoorbereiding en uitvoering. Voor leden van het A2-Buurtenplatform, oud bestuurders, bouwputwatchers en vaste volgers was het leuk om elkaar weer eens te treffen, bij te praten en te zien hoe het uiteindelijk is geworden.  En bij het uitzicht vanaf de Wielerbaan richting Geusselt komen de bekende vragen: “Wanneer gaat de tunnel open? Wat moet nog gebeuren?” En soms een zucht: “Wat was het interessant om langs die bouwput te wandelen.”

Informatiestands

Bij Buitenplaats Vaeshartelt konden de gasten een rondje maken langs de stands van Maastricht Bereikbaar, Buitengoed Geul & Maas en A2 Maastricht. En wie wilde kon een rondje maken op een e-bike.  Vooral de kids konden goed shoppen: drinkfles, rugzak, zonnebril. 

Versnaperingen

En bij deze aparte caravan kon iedereen een lekkere en gezonde versnapering krijgen van de Bisschopsmolen. 

Actiegroep

Onderweg sloot de actiegroep ‘de Vrienden van Vaeshartelt’ zich bij de wandelaars aan. Zij zijn het oneens met de toekomstplannen van Buitenplaats Vaeshartelt en hadden A2 Maastricht geïnformeerd dat ze wandeltocht zouden gebruiken om hun actie onder de aandacht te brengen. A2 Maastricht is in het conflict geen partij. 

‘Ontdekkingstocht’

De weergoden hebben het nog spannend gemaakt. Maar de eerste regenbui bleef uit tot een uur of 12.00 uur. En zo kwam een einde aan feestelijke zondagochtend. Het landelijk deel van de Groene Loper, vanaf de Severenstraat tot aan de Meerssenerweg,  staat op de kaart!  Wij wensen voetgangers en fietsers veel plezier bij het gebruik ervan! En wie nog niet geweest is, moet zeker eens op ‘ontdekkingstocht’ gaan….

Dank voor samenwerking

Wij danken Maastricht Bereikbaar, fietsersbond, Buitengoed Geul en Maas en IVN voor hun medewerking. Gezamenlijk hebben we er een heel leuke activiteit van kunnen maken.

Graag tot een volgende keer!
Fotografie: Fred Berghmans