BOVENGRONDS

Nieuwe wegaansluitingen

Verkeersmaatregelen

LET OP: Weekendwerk Rijkswaterstaat op de A76!
De A76 is van vrijdag 24 juni 21.00 uur tot maandag 27 juni 01.00 uur afgesloten tussen de knooppunten Kerensheide en Ten Esschen, richting Heerlen. Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan het asfalt. Ook het verkeer op de A76 dat de andere kant op gaat ondervindt hinder; tussen Geleen en knooppunt Kerensheide is tijdelijk één rijstrook beschikbaar. Door deze werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via Maastricht
waardoor hinder kan ontstaan op knooppunt Kruisdonk, waar ook diverse afsluitingen zijn gepland om doorstroming te bevorderen. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. Klik hier voor veelgestelde vragen over de weekendwerkzaamheden op de A76.

Slimme reisalternatieven

Tijdens de weekendafsluiting van de A76 biedt Maastricht Bereikbaar op zaterdag 25 en zondag 26 juni* gunstige alternatieven voor de auto. U kunt op deze 2 dagen voordelig reizen met de trein op een aantal trajecten, en zo verkeershinder vermijden. Op www.maastrichtbereikbaar.nl/a76 leest u meer over de treinacties.

* Let op: de werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij uitstel schuiven de acties van Maastricht Bereikbaar door. 

SCHUIVEN TUSSEN GEUSSELT EN KRUISDONK

Update 10 juni 2016

In de afgelopen maanden zijn de wegenbouwers van A2 Maastricht druk aan het werk geweest rondom Geusselt. Zo hebben ze een nieuwe afrit richting Terblijterweg aangelegd, een nieuwe oprit naar de A2 vanaf de Terblijterweg én de Terblijterweg ingericht op de toekomstige verkeerssituatie. 

Richting Luik

In de zomer gaat het wegenwerk verder tussen kruispunt Geusselt en de Wielerbaan. Om ruimte vrij te maken voor de wegwerkzaamheden, schuiven we  verkeer in beide rijrichtingen op. Verkeer naar Luik als eerste: sinds vrijdag 10 juni gaat verkeer op de A2 richting Luik vanaf knooppunt Kruisdonk door via de nieuwe westelijke rijbaan. Verkeer vanaf de A79 richting Luik blijft via de huidige rijbaan doorgaan. Toch wordt het ook voor automobilisten vanaf Heerlen/Aken even wennen: verkeer op de A2 passeert vanaf vrijdag 10 juni niet meer aan de linker-, maar aan de rechterzijde.
Vanaf vrijdag 10 juni rijdt verkeer richting Luik vanaf knooppunt Kruisdonk door via de nieuwe westbaan Vanaf vrijdag 10 juni rijdt verkeer richting Luik vanaf knooppunt Kruisdonk door via de nieuwe westbaan

Richting Eindhoven

Eind juni schuift ook verkeer richting Eindhoven op tussen kruispunt Geusselt en knooppunt Kruisdonk. Verkeer moet in juni dan ook regelmatig rekening houden met hinder door (rijstrook)afsluitingen, omleidingen en extra reistijd.
Eind juni schuift ook verkeer richting Eindhoven op. Eén nacht lang leiden we verkeer naar het noorden om via de nieuwe oprit naar de A2 vanaf de Terblijterweg. Eind juni schuift ook verkeer richting Eindhoven op. Eén nacht lang leiden we verkeer naar het noorden om via de nieuwe oprit naar de A2 vanaf de Terblijterweg.

auto

Juni 2016: verkeersmaatregelen rondom Geusselt


Vrijdag 24 juni, 20.00 uur tot zaterdag 25 juni, 06.00 uur:
  • Afsluiting N2 richting Eindhoven tussen knooppunt Europaplein en kruispunt Geusselt. Ook oprit Akersteenweg is afgesloten voor verkeer. 
  • Ter hoogte van kruispunt Geusselt wordt verkeer naar Eindhoven (tijdelijk) omgeleid via de nieuwe oprit naar de A2 bij de Terblijterweg.
Zaterdag 25 juni, van 06.00 tot 20.00 uur:
  • In rijrichting Eindhoven één rijstrook afgesloten tussen Geusselt en Kruisdonk.
Zaterdag 25 juni, tussen 21.30 en 00.00 uur:
  • Verkeersstops voor het plaatsen van een nieuw portaal t.h.v. de Wielerbaan.
Kijk voor actuele reisinformatie en omleidingsroutes op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar.

Vooruitblik

Vanaf juli nemen we het middendeel van de A2-rijbaan – tussen Wielerbaan en tunnelmonden onder handen. Naar verwachting sluiten we deze na de zomervakantie aan op het bestaande wegennet. Dan moet verkeer opnieuw rekening houden met hinder. We houden u op de hoogte! 
Fotografie: Frans Senden, Aron Nijs, Peter Wijnands