BOVENGRONDS

Aanleg Groene Loper

Herinrichting Adelbert van Scharnlaan

We nemen de Adelbert van Scharnlaan niet volledig onder handen, want de grens van het A2 Maastricht uitvoeringsgebied bevindt zich ter hoogte van de vroegere Juliana van Stolberglaan (de huidige verbindingsweg tussen de panden van het Leeuwenborgh College). Wilt u weten hoe de Adelbert van Scharnlaan er in de toekomst uit gaat zien? Ga dan naar www.mijngroeneloper.nl en download de digitale versie van de actuele plankaart. Ontvangt u liever een papieren versie van de plankaart? Stuur dan een mailtje naar info@mijngroeneloper.nl of bel met de Servicelijn Maastricht Oost via 043 – 350 71 50.

Van lange duur...

De aanleg van de Groene Loper gaat nog een hele poos door. pas eind 2017/begin 2018 is de Groene Loper helemaal gereed. Een groot deel van de oostelijke Groene Loper kunnen we nu al aanleggen, binnen en rond het werkterrein bovenop het tunneldak. Het westelijke deel moet wachten totdat de A2-tunnel stapsgewijs in gebruik is genomen. Pas dan komt bovengronds ruimte vrij voor het straatwerk én aanplant van nieuwe bomen.

BOUWEN AAN DE GROENE LOPER

Update 20 september 2016

Sinds afgelopen zomer werken de mannen van team GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw) ter hoogte van de Heerderwegbrug volop aan de herinrichting van de Adelbert van Scharnlaan. Hier richten we het eerste stukje in van de Groene Loper tussen Europaplein en Geusselt. De komende maanden trekt het benodigde kabel- en straatwerk steeds verder richting noorden. Naar verwachting zijn eind 2016 al grote delen van de oostelijke Groene Loper gereed.

Planning bovengrondse herinrichting

Momenteel sluit firma BAM bij de Adelbert van Scharnlaan nieuwe kabels aan voor de toekomstige straatverlichting en parkeerautomaten. De mannen van GWW gaan intussen verder met straatwerk binnen het werkterrein, ter hoogte van de Nassaulaan-Oost. In de komende maanden gaat het straatwerk voor het oostelijke deel van de Groene Loper steeds verder richting noorden. Naar verwachting zijn de wegenbouwers in de loop van oktober aan de slag tussen Frankenstraat en Voltastraat. Het straatwerk gaat vervolgens verder tussen de Voltastraat en Schepen Roosenstraat. Firma BAM gaat mee in de planning: langs heel het oostelijke deel van de Groene Loper legt BAM nieuwe kabels en leidingen aan voor straatverlichting en parkeerautomaten.
Tussen Adelbert van Scharnlaan en Regentesselaan leggen we het oostelijke deel van de Groene Loper als eerste aan Tussen Adelbert van Scharnlaan en Regentesselaan leggen we het oostelijke deel van de Groene Loper als eerste aan
Fotografie: Communicatie A2 Maastricht