LOCATIE BERMDRIP OP DE DE SNELWEG

Geplaatst op 16 augustus 2016

Rijdt u over de A79 richting Maastricht, even voorbij de toerit vanuit Meerssen/Houthem, dan ziet u een bermDRIP (Dynamisch Route InformatiePaneel) staan vlak achter een blauw bord met daarop P+R Maastricht Noord.

Deze situatie is al een paar maanden zo, maar valt nu extra op omdat ook deze bermDRIP wordt getest door team VTTI (Verkeers- en TunnelTechnische Installaties). Er zijn teksten te zien die door het blauwe P+R Bord bijna onleesbaar zijn. Dit kan een verwarrende situatie opleveren voor langsrijdend verkeer.

De bermDRIP is door onze verkeerskundigen op deze plek ingepland, maar gaat pas echt functioneren na de stapsgewijze ingebruikname van de A2-tunnel. Het P+R bord stond er al en wordt gezien als tijdelijke oplossing totdat het definitieve parkeerverwijzingssysteem van de gemeente Maastricht gerealiseerd is.
Beide borden op dezelfde plaats. Een knelpunt dus. 

Het nieuwe P+R bord komt, conform het parkeerverwijzingssysteem van de gemeente Maastricht, op een andere plek te staan. Zowel de nieuwe gewijzigde locatie als de uitvoeringsvorm van het bord, zijn in overleg met een verkeerspsycholoog zorgvuldig bepaald en met Rijkswaterstaat afgestemd. Totdat het allemaal klaar is, is besloten het oude bord tijdelijk te laten staan, waardoor deze situatie is ontstaan.

Voordat de nieuwe P+R borden zijn gerealiseerd, moeten eerst de nodige voorzieningen (elektriciteit etc.) worden aangelegd zodat het P+R bord ook kan functioneren op de nieuwe plek. Na de bouwvak wordt het P+R bord geplaatst op de nieuwe locatie.

Het Testteam zoekt samen met de verkeerscentrale uit of de bermDRIP tijdelijk uitgeschakeld kan worden en bepaalt een alternatief om de weggebruikers te blijven informeren.

Deze situatie is een combinatie van de tijdelijke en definitieve situatie waarin het projectgebied rondom de A2 zich op het moment bevindt.