MAAND VAN DE GESCHIEDENIS

Aanmelden?

Aanmelden voor het symposium is niet nodig. Toegang: gratis Tijd: 14.00 - 18.00 (uitloop tot 19.00) (tijd onder voorbehoud) Locatie: auditorium RHCL, Sint Pieterstraat 7, Maastricht.

CEMENT EN SENTIMENT

6 oktober 2016

Op vrijdag 14 oktober organiseren A2 Maastricht en het RHCL (Regionaal Historisch Centrum Limburg) een mini-symposium in het kader van de Maand van de Geschiedenis. De achtergrond van het symposium is de geschiedenis rondom A2 Maastricht, en de impact ervan op de directe omgeving en haar bewoners. 

Programma

Hoe zag Maastricht Oost in de jaren vijftig en zestig uit? Over de geschiedenis van de Overloop van de Maas en de stadswijken die na de WO-II aan weerszijden van de President Rooseveltlaan werden gebouwd. Door Servé Minis, kunsthistoricus van de gemeente Maastricht. Wat is deze jaren gebeurd voor A2 Maastricht? En wat staat komende jaren nog op het programma voor de Groene Loper? Door Jos Geurts, manager gebiedsontwikkeling bij projectbureau A2 Maastricht. 

Grensverleggend project

Al eerder dit jaar vond er een mini-symposium archeologie plaats bij het RHCL, over de archeologische vondsten rondom de A2 te Maastricht. Met de herstructurering van de A2 bij Maastricht worden veel grenzen verlegd. Het project is meer dan een stukje vernieuwende infrastructuur: het legt geschiedenis bloot en verandert Maastricht-Oost op ingrijpende wijze.