TUNNELWEEKEND

Programma

PROGRAMMA TUNNELWEEKEND

Geplaatst op 25 oktober 2016

Komend weekend is het dan eindelijk zover. Voordat de tunnel stapsgewijs in gebruik genomen wordt, ontvangen we u graag nog een laatste keer op een bijzondere locatie. Dat doen we zaterdag 29 en zondag 30 oktober bij het Europaplein. Tijdens dit Tunnelweekend kunt u samen met familie, vrienden en kennissen nog één keer een kijkje komen nemen. Het programma krijgt steeds meer vorm. We geven u alvast een voorproefje.

Bovenste N2-tunnelbuizen
Tijdens een wandeltocht door de bovenste tunnelbuizen, nemen we u mee terug in de tijd met onze ‘A2-Maastricht expo’. Vanaf de planfase in 2009 tot de dag van vandaag krijgt u een beeld van het A2 project door de jaren heen. U komt niet alleen van alles te weten over de bouw van de tunnel, maar ook van de vele andere onderwerpen die komen kijken bij zo’n groot project als A2 Maastricht. Tijdens deze wandeling kunt u goed zien dat het A2 project meer is dan alleen een tunnel.

Op de terugweg wandelt u langs de infostands van Vastgoed op de Groene Loper en bovengrondse gebiedsontwikkling. Ook partners van A2 Maastricht, sponsoren van het Tunnelweekend en onderaannemers zijn van de partij. Zij presenteren hun beeldmateriaal en geven u de nodige informatie.

Muzikanten, groepen en artiesten
Tijdens de wandeling door de bovenste tunnelbuizen, is er verder genoeg te beleven voor jong en oud. Er zijn doorlopend optredens van verschillende muzikanten en groepen. Zo kunt u genieten van de optredens van Maarten Bollen, Thom Neli Frijns, Merel van den Boogaard, Luc Dielemans en Sara van Wijnhoven. Dit zijn vijf talentvolle zangers met akoestische gitaar van Kumulus. Ook de dansgroep Team Studio Maastricht geeft zaterdagmiddag een show weg. Bovendien zorgt de opzwepende Sambaband Segura op zaterdagmiddag voor een swingend ritme. Op zondag zorgt clown Pipo Pe voor een vrolijke noot en kunt u harmonie de Gele Rijders uit het Witte Vrouweveld samen met een saxofoonensemble van Kumulus verwachten in de tunnel. Bij het cateringpunt is er voor iedereen iets te drinken en een versnapering. 

De onderste A2-tunnelbuizen
Daarnaast hebben wij dit jaar in samenwerking met Maastricht Bereikbaar en de Fietsersbond een fietsprogramma in de onderste A2 tunnelbuizen georganiseerd waarbij 1000 gasten per uur kunnen fietsen. Alle tickets zijn inmiddels geboekt. We verwachten maar liefst 10.000 fietsers verdeeld over de zaterdag en de zondag!

Buiten de tunnel
Buiten de tunnel komt u de mensen van de IVAC Oldtimerclub tegen met dertig oldtimers. Zij laten u met hun prachtige wagens graag een stuk zien van de geschiedenis van de auto. Ook de hulpdiensten zijn van de partij en vertellen u graag over hun werk.

Europaplein vanuit de lucht 
Wandel ook eens de fly-over op. Vandaar uit heeft u een mooi uitzicht op alle vier de tunnelbuizen en een totaaloverzicht van knooppunt Europaplein. Onze mensen op de fly-over beantwoorden graag uw vragen.

A2-Tunnelrun for Charity
Op zondagochtend verwachten wij ongeveer 1.700 hardlopers (volwassenen en kids) bij de A2 Tunnelrun for Charity voor het Toon Hermans Huis en Unicef, i.s.m. Atletiek Maastricht en Running Tours Maastricht.

Sambaband
Amistura zal vanaf 8.15 uur de kinderen warm onthalen op het bouwterrein Europaplein, bij de ingang voor fietsers en voetgangers aan de Sint Gerardusweg. Om 8.45 zal Fysiotherapie Bronzwaer samen met de kinderen een warming-up doen. Leraar en zanger Patrick van de Weijer zal met onder andere zijn hit ‘Super Sjoene Daag’ extra sfeer verzorgen bij de start. Bij de finish worden de hardlooptoppers warm onthaald door sambaband Amistura en Dansschool Reality.

Wij zien u graag het komend weekend bij Europaplein!

Lees alles over het
Tunnelweekend op: www.a2maastricht.nl/tunnelweekend