INGEBRUIKNAME KONING WILLEM-ALEXANDERTUNNEL

NACHT-VAN-DE-VIER-BUIZEN: VOORAL EEN TECHNISCHE OPERATIE

Geplaatst op 29 november 2016

We blijven de vraag krijgen of in de nacht van 15 op 16 december de Koning aanwezig zal zijn voor de ingebruikname. Neen, helaas zal de Koning er niet bij zijn! Tijdens ‘de-nacht-van-de-vier-buizen’ ligt de nadruk ligt op het technisch welslagen. De vier tunnelbuizen worden dan een voor een aangesloten op de nieuwe wegen. Alle systemen moeten werken en de tunnel wordt 24/7 bediend en bewaakt door de Verkeerscentrale van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland in Helmond. De verkeerscentrale zal ook het sein geven voor de ingebruikname van de eerste tunnelbuis.

Omdat de ingebruikname geen groot feestmoment kan zijn, hadden we juist het Tunnelweekend georganiseerd, waar we 25.000 bezoekers hebben gehad. We kijken wel naar een geschikt moment voor een bezoek van de Koning in de loop van volgend jaar.

Terwijl van 15 op 16 december de nadruk dus ligt op het technisch welslagen van de hele nachtelijke operatie, zullen we wel het moment waarop de eerste bus door de eerste tunnelbuis kan rijden markeren. Een groep van genodigden bestaande uit bestuurders, directieleden, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en pers zullen als eerste door de tunnel rijden. 

Zelf gaan kijken?
Wanneer u zelf ter plekke wilt gaan kijken dan kunt u ten noorden van Geusselt het beste gaan staan op de Wielerbaan. De nieuwe voetgangers- en fietsbrug over de A2.  Aan de zuidkant kunt u het beste kijken vanaf de Joseph Bechlaan, het viaduct voor voetgangers en fietsers naast station Randwyck.