EXTRA CONTROLES TUSSEN KRUISDONK EN GEUSSELT

WEGGEBRUIKERS OPGELET: TIJDELIJKE VERKEERSSITUATIES

Geplaatst op 30 november 2016

Op weg naar de ingebruikname van de Koning Willem Alexandertunnel – in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 december - halen we een deel van de werkzaamheden alvast naar voren. Alleen zo kunnen we in één nacht tijd vier tunnelbuizen in gebruik nemen. Voor weggebruikers betekent dit extra alert zijn. Nieuwe verkeerssituaties zijn altijd even wennen en rondom A2 Maastricht veranderen deze de komende weken voortdurend. 

Doorsteken bij de Wielerbaan

Ter hoogte van de Wielerbaan hebben we afgelopen dagen een doorsteek in de rijbaan aangebracht. Verkeer vanaf Kruisdonk maakt hier nu een bocht naar de westelijke rijbanen. Zo hebben we ruimte vrij gemaakt om de nieuw aangelegde rijbaan richting tunnelmonden van Geusselt aan te sluiten op het bestaande wegennet. De slinger is van tijdelijke aard en verdwijnt weer in de ‘nacht van de vier buizen’. Weggebruikers kunnen hier veilig doorgaan richting zuiden, mits de maximumsnelheid wordt aangehouden (50 km/u).

(Politie)steuntje in de rug

Om ervoor te zorgen dat weggebruikers de verkeersregels respecteren, gaat de politie de komende weken extra controleren op snelheid op het traject tussen Kruisdonk en Geusselt. Let dus goed op de borden en pas uw snelheid op tijd aan!