INGEBRUIKNAME KONING WILLEM ALEXANDERTUNNEL

Zet de navigatie uit, pas uw snelheid aan en volg de borden!

Meer informatie:

Kijkje nemen?

Vanavond start de #nachtvd4buizen! Wil je ook een kijkje nemen? Dat kan vanaf de Wielerbaan aan de noordkant bij Geusselt en vanaf de Joseph Bechlaan aan de zuidkant bij Europaplein. Tussen 22.00 en 01.00 uur gaat de allereerste tunnelbuis open.

Via Maastricht

Zondag 11 december kwam in Via Maastricht aan bod hoe de nieuwe rijroutes eruit zien. Belangrijkste tip: zet de navigatie uit en volg de borden! Bekijk de aflevering hieronder.
De dive-under bij Europaplein kunnen we pas aansluiten als verkeer door de tunnel rijdt De dive-under bij Europaplein kunnen we pas aansluiten als verkeer door de tunnel rijdt
Rondom Geusselt kunnen we de laatste wegaansluitingen pas realiseren als verkeer door de tunnel rijdt Rondom Geusselt kunnen we de laatste wegaansluitingen pas realiseren als verkeer door de tunnel rijdt

VOORTGANG #NACHTVD4BUIZEN

Bijgewerkt op vrijdag 16 december 2016, 6.40 uur

Zoals gebruikelijk bij grote wegwerkzaamheden hebben we de weersverwachtingen voor de #nachtvd4buizen goed in de gaten gehouden. Woensdagnamiddag werd een definitieve GO! gegeven.
Donderdagavond 15 september – na afloop van de avondspits – is bouwer Avenue2 gestart met de technische operatie. Toen werden de eerste afsluitingen en omleidingen ingericht. Verkeer moest vanaf toen goed letten op gewijzigde verkeerssituaties. Zet de navigatie uit, pas uw snelheid aan en volg de borden!

08.00 uur - 4 tunnelbuizen open!

Maar let op gewijzigde rijroutes. Volg de borden, pas uw snelheid aan en zet de navigatie uit.

06.00 uur - Buis 2 (A2 links) en 3 (N2 links) open!

Vlak hierna was er een korte zogenaamde 'calamiteitenstop' in de A2-buis rechts; de buis die als eerste in gebruik is genomen. Oorzaak (nog) onbekend. Na ongeveer 15 minuten was de tunnelbuis weer open. Verkeer stroomt weer door. De technische operatie is nog in volle gang. Houd dus rekening met eventuele verkeershinder.

Voortgang 16 december - 03.45 uur

Werkzaamheden verlopen nog steeds volgens planning. Zowel bij Geusselt als bij Europaplein wordt er de komende uren verder gewerkt aan het aanpassen van de signalisatie en wegmarkering. Daarnaast vindt er bij Geusselt ook asfaltwerk plaats en wordt de geleiderail aangepast.
Werkzaamheden bij Geusselt Werkzaamheden bij Geusselt

Voortgang 16 december - 01.00 uur

De A2-buis rechts (voor verkeer van noord naar zuid) is in gebruik genomen. De werkzaamheden verlopen volgens planning. De komende uren werken we verder aan het aanpassen van de signalisatie en het inrichten van de nieuwe situatie, zowel bij Geusselt als bij Europaplein.

Tegen de ochtend volgt als tweede de A2-buis links, voor doorgaand verkeer vanaf het zuiden richting Eindhoven. Als derde en vrijwel tegelijkertijd met de tweede, is de N2-buis links aan de beurt, voor lokaal verkeer van Europaplein naar de Terblijterweg/Viaductweg of verder naar het noorden.

In de loop van de ochtend wordt als laatste de N2-buis rechts in gebruik genomen, voor lokaal verkeer vanaf het noorden richting afrit 55 (Randwyck) of verder naar het zuiden.

Voortgang 16 december - 00.10 uur

1e bus komt de tunnel uit bij Europaplein 1e bus komt de tunnel uit bij Europaplein
1e verkeer door de tunnel. 1e verkeer door de tunnel.

Voortgang 15 december - 23.45 uur

Op donderdagavond 23.10 uur heeft Minister Melanie Schultz-Van Haegen van de Verkeerscentrale Zuid-Nederland het startsein gekregen om de Koning Willem-Alexandertunnel te openen voor het verkeer.
De Minister krijgt startsein van Verkeerscentrale Zuid-Nederland De Minister krijgt startsein van Verkeerscentrale Zuid-Nederland

Voortgang 15 december - 20.00 uur

Om 20.00 uur zijn de mannen van team GWW (Grond- Weg- en Waterbouw) begonnen met het inrichting van de eerste afsluitingen en omleidingen bij Geusselt en Europaplein.
Oeslingerbaan Oeslingerbaan
Gele afplaktape wordt van de verkeersbodenborden verwijderd. Gele afplaktape wordt van de verkeersbodenborden verwijderd.

Blijf op de hoogte!

Op deze nieuwspagina plaatsen vanaf morgenavond met regelmaat korte nieuwsberichtjes over de voortgang tijdens de #nachtvd4buizen. Vanaf het startmoment tot aan de ingebruikname van de vierde tunnelbuis in de ochtend van vrijdag 16 december blijft u zo voortdurend op de hoogte van de actuele voortgang. Maar u kunt ons ook volgen via onze twitteraccount @A2_Maastricht en/of de Facebookaccount van de gemeente Maastricht.  

Nieuwe verkeerssituatie vanaf vrijdagochtend 16 december

Met de ingebruikname van de Koning Willem Alexandertunnel ontstaat een nieuwe verkeerssituatie. Vanaf dat moment zijn de dagelijkse routes bij Maastricht anders. Dat zal even wennen zijn. Waar moet u straks op letten? Op www.a2maastricht.nl/rijroutes hebben we de verkeerssituatie vanaf vrijdagochtend 16 december op een rij gezet.
Let op: vanaf vrijdagochtend 16 december wordt verkeer al vroegtijdig gesplitst Let op: vanaf vrijdagochtend 16 december wordt verkeer al vroegtijdig gesplitst

Koning Willem Alexandertunnel: onderdeel van een totaal verkeerssysteem

Al het doorgaande verkeer verdwijnt vanaf vrijdagochtend 16 december uit de stad en rijdt op de A2 door de onderste tunnelbuizen. Ook de bovenste tunnelbuizen, die bij Geusselt in het noorden en Europaplein in het zuiden aansluiten op de stad, worden in gebruik genomen. Dat geldt niet voor alle rijstroken, omdat sommige oude en nieuwe wegen elkaar nog kruisen. Voor de verkeersstroom van zuid naar noord is de aansluiting bij Geusselt compleet. De andere aansluitingen van het lokale wegennet op de bovenste tunnelbuizen volgen stapsgewijs in de eerste helft van 2017. Tot die tijd maakt dit lokale verkeer nog gebruik van de tijdelijke N2 en omleidingen.

Na de eerste helft van 2017 is het overgrote deel aangesloten op het totale nieuwe verkeerssysteem van 6 km. De tunnel is ongeveer 2 km lang. Voor de complete infrastructuur zijn, behalve de A2-tunnel, nog 21 andere fly-overs, viaducten, fietstunneltjes en ecoducten aangelegd.