RIJKSWATERSTAAT

Let op de borden!

Tijdens de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht, moet verkeer niet alleen rekening houden met afsluitingen en omleidingen, maar ook met snelheidsbeperkingen en andere verkeersmaatregelen. Zo beschermen we niet alleen wegenbouwers, maar ook weggebruikers.  Wees alert, zet uw navigatie uit en volg de aanwijzingen boven en langs de weg op!

AANPASSING MAXIMUMSNELHEID KONING WILLEM-ALEXANDERTUNNEL

Geplaatst op 2 maart 2017

Sinds de ingebruikname van de Koning Willem-Alexandertunnel geldt in zowel  de A2 als N2 tunnelbuizen een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Dat is een tijdelijke maatregel – ook wel ‘snelheidsdeken’ genoemd – die is ingevoerd om automobilisten de ruimte te geven om aan de nieuwe verkeerssituatie te wennen.

Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder en is verkeer bekend met de nieuwe rijroutes. Rijkswaterstaat heeft daarom besloten om de snelheidsdeken in de A2-tunnelbuizen én N2 tunnelbuis richting Eindhoven op te heffen. Lokaal verkeer in de N2-tunnelbuis richting Europaplein moet wel nog rekening houden met een aangepaste maximumsnelheid.

A2-tunnelbuizen – doorgaand verkeer

Vanaf maandag 6 maart haalt Rijkswaterstaat tijdens de avond- en nachturen de tijdelijke snelheidsborden van de weg. In de loop van volgende week geldt in beide onderste (A2) tunnelbuizen de reguliere maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Borden boven en langs de weg geven steeds aan welke maximum snelheid geldt. Let daarom steeds goed op en pas uw snelheid aan!

N2-tunnelbuizen - lokaal verkeer

In de N2-tunnelbuizen voor lokaal verkeer richting Eindhoven gaat de maximumsnelheid omhoog naar 80 km/u. Lokaal verkeer richting Europaplein moet in de N2-tunnelbuis echter rekening blijven houden met een aangepaste maximumsnelheid van 70 km/u. Hier is immers nog altijd één rijstrook afgesloten voor verkeer richting John F. Kennedysingel. Pas als de ombouw van knooppunt Europaplein is afgerond – naar verwachting begin april - verdwijnt ook in deze N2-tunnelbuis de snelheidsdeken. 

Werk in uitvoering

Tijdens de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht, moet verkeer niet alleen rekening houden met afsluitingen en omleidingen, maar ook met snelheidsbeperkingen en andere verkeersmaatregelen. De verkeersmaatregelen beschermen niet alleen wegenbouwers, maar ook weggebruikers. Wees steeds alert, zet uw navigatie uit en volg de aanwijzingen boven en langs de weg op!