AFSCHEID VAN VOORMALIGE RIJKSWEG N2

Biken voor groot en klein. Biken voor groot en klein.

Routiniers van Trailz043

Geroutineerde mountainbikers van Trailz043 vertrekken om 11.30 uur voor een tocht van twee tot drie uur richting Bemelen. Aanmelden kan via: info@trailz043.nl.
Verkeersoefencircuit op de N2 van Veilig Verkeer  Nederland. Verkeersoefencircuit op de N2 van Veilig Verkeer Nederland.

Let op: plannen is passen en meten!

De voortgang van de werkzaamheden is afhankelijk van diverse omstandigheden, zoals bijvoorbeeld het weer. Met name de zware regenval van de afgelopen weken heeft de planning bij de ombouw van knooppunt Europaplein fors onder druk gezet. We houden u op de hoogte!

ZONDAG 9 APRIL: FIETSEN WAAR VROEGER AUTO'S REDEN

Geupdate op 29 maart 2017

De voormalige tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein (President Rooseveltlaan) is binnenkort verdwenen. Dat is opnieuw een bijzonder moment voor A2 Maastricht. Na bijna 60 jaar geen ’snelweg’ meer door het hart van Maastricht-Oost. En bij het Europaplein wordt de Sibematunnel voor fietsers in gebruik genomen.

'Kleine broer'

Na het in gebruik nemen van de A2-tunnel spreken we maar van een fietstunneltje. Want in vergelijking met zijn ‘grote broer’ is het echt een tunneltje. Maar wel eentje die voor het fietsennetwerk erg belangrijk is. Niet voor niets hebben verschillende maatschappelijke organisaties zich er destijds voor ingezet om de Sibematunnel toe te voegen aan A2 Maastricht. En dat is gelukt!

Komt u ook fietsen waar vroeger auto's reden?

Op zondag 9 april organiseren we een heel dagprogramma van 10.00 tot 17.00 uur waarin fietsen centraal staat: biken en bmx-en, een verkeersoefencircuit voor de kids en een fietstocht voor iedereen.

De fietstocht over de tijdelijke en N2 –daar waar vroeger auto’s reden- start rond 15.00 uur vanaf het tijdelijk Green043 Bike Park aan de Noormannensingel tegenover het Sint Maartenscollege richting Sibematunnel en weer terug naar het bikepark. We vinden het fijn als u zich aanmeldt via www.a2maastricht.nl/fietstocht9april. Dit kan vanaf woensdag 29 maart 2017. Zo weten wij op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen en hoeveel gratis consumptiebonnen we kunnen reserveren.

Samenwerkingspartners

*Timberland werkt al meer dan 20 jaar met lokale gemeenschappen en organisaties betreffende milieu- en sociale inzet, zo ook bij A2 Maastricht.
Dagprogramma
10.00 - 17.00

(doorlopend) 
 

Opening van het seizoen Green043 Bike Park aan de Noormannensingel. U en uw kids kunnen met BMX of mountainbike het parcours verkennen. Dit onder bewaking en o.l.v. het Bike Park zelf. Helm en bescherming voor knieën en ellebogen is verplicht! Huren kan ook: BMX vanaf 5 euro per uur. Mountainbike vanaf 12,00 per uur. Prijs is incl. helm en body protection.

     
 Verrassing   Voor de kids t/m 12 jaar hebben we een verrrassing. We kunnen de eerste 25 kaartjes voor het huren van een BMX gratis uitdelen.
     
12.30 - 13.30   Verkeersoefencircuit van Veilig Verkeer Nederland op N2 voor de kids t/m 12 jaar.
     
 14.30-15.00   Optreden harmonie De Gele Rijders op de tijdelijke N2 naast Bike Park.
     
15.00   Verzamelen voor de fietstocht op tijdelijke N2 naast Bike Park.
     
15.30   Start fietstocht richting Sibematunnel
     
16.00   Opening Sibematunnel
     
16.30   Terug bij Bike Park
     
17.00

Afsluiting

Bekijk hier de fietsroute