REALISATIE GROENE LOPER VOOR A2 MAASTRICHT

Voormalige N2 = bouwterrein
Bussen worden tijdelijk omgeleid via werkterrein (voormalige N2) Bussen worden tijdelijk omgeleid via werkterrein (voormalige N2)

OPGELET: OVERSTEKEND BOUW- EN BUSVERKEER!

Geplaatst op 24 april 2017

Weggebruikers zal het niet ontgaan zijn. Sinds maandag 10 april jl. is de voormalige N2 definitief afgesloten voor noord-zuid verkeer. Bovengronds werken we volop door aan de aanleg van de Groene Loper. Intussen blijft het mogelijk de voormalige N2 over te steken van oost naar west en omgekeerd. Oversteken bevinden zich - van noord naar zuid -  bij de Schepen Rosenstraat-Professor Quixstraat, de Voltastraat-Cobbenhagenstraat, de Frankenstraat-parkeerterrein ANBW-flat, de Scharnerweg en bij de Nassaulaan.

Sinds de afsluiting van de voormalige N2 voor noord-zuid verkeer (en andersom) zijn de verkeerslichten uit bij de verschillende oost-west oversteken. Er is immers géén kruisend verkeer meer. Toch blijft het opletten geblazen met oversteken. Want de voormalige N2 is niet alleen een bouwterrein waar veel bouwverkeer gebruik van maakt, ook bussen rijden van oost naar west en omgekeerd over de voormalige N2. Let daarom goed op: er kan bouw- en busverkeer van links én rechts komen.

Kijk u hier voor meer informatie over de realisatie van de Groene Loper.

Openbaar vervoer
Gedurende de ombouw van de Scharnerweg kunnen busreizigers opstappen bij tijdelijke bushaltes. Tot eind juli rijden bussen richting Maastricht-Oost (Scharn en verder) via de Scharnertunnel, Koningsplein-West, Noormannensingel, Professor Cobbenhagenstraat en tijdelijke N2 naar het werkterrein bij de Gemeenteflat. Via het werkterrein gaan alle
bussen verder naar de Scharnerweg. Busverkeer richting westen volgt dezelfde route, maar dan in omgekeerde volgorde.Wilt u meer weten over de omleidingsroutes voor busverkeer? Kijk dan op www.arriva.nl/limburg.