A2 MAASTRICHT WINT VIO-PRIJS

Geplaatst op 24 april 2017

Ruim 6,5 jaar hebben ze samengewerkt aan de beste verkeerskundige oplossingen voor A2 Maastricht. Vorige week mochten Mark de Vries en Zoran Kenjic de VIO-prijs ‘Infra-ontwerp van het jaar’ in ontvangst nemen. Mark de Vries is technisch manager bij Strukton; een van de bedrijven achter het consortium Avenue2 dat de Groene Loper voor A2 Maastricht heeft ontworpen en gerealiseerd. Zoran Kenjic is adviseur Wegen en Verkeersveiligheid bij het projectbureau A2 Maastricht waarin ondermeer de opdrachtgevers Rijkswaterstaat en gemeente Maastricht samenwerken.  De Vereniging Infra Ontwerp (VIO) biedt de wegontwerpers de gelegenheid hun vakkennis te delen.

De VIO-prijs wordt jaarlijks uitgereikt, met als doel buitengewone infra-ontwerpprojecten een podium te geven. De inzendingen worden beoordeeld op: veiligheid, leefbaarheid, duurzaamheid, kosten-baten, ontwerpproces, innovatie, originaliteit, complexiteit en lifecycle. Met een betere bereikbaarheid van Maastricht en doorstroming op de A2, bevordering verkeersveiligheid en leefbaarheid in de omliggende buurten en nieuwe kansen voor de A2-buurten door stedelijke vernieuwing en opheffing van barrières, behaalde A2 Maastricht de hoogste score.

Andere voor de prijs genomineerden waren: project ‘fietsbrug N31 over het kanaal Gent-Oostende in Brugge van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)’, een vlotte en veilige missing link voor fietsers, brug over het kanaal Gent Oost Ende.  En de ‘Renovatie Velsertunnel van RWS’ met creatieve oplossingen en drastische tijdelijke aanpassing van het wegennet IJmuiden met beperkte hinder voor de omgeving en behoud van bereikbaarheid.