ZOEK DE VERSCHILLEN

Europaplein

Europaplein in 2006

Collega Bjorn Vink vloog in 2006 over Maastricht-Oost om foto's te maken. De foto die hij destijds bij Europaplein maakte vindt u bovenaan deze pagina. Klik hier om een grotere versie te bekijken.

EUROPAPLEIN 2012 - 2017

Geplaatst op 8 mei 2017

Afgelopen april maakte fotograaf Aron Nijs een reeks nieuwe luchtfoto’s voor ons. Dat leverde niet alleen een goed beeld op van de huidige stand van zaken, maar ook van de grote hoeveelheid werk die nog moet worden verzet voor A2 Maastricht. Toch kijken we deze keer eens niet vooruit, maar blikken we juist nog eens terug. Vorige week was Geusselt aan de beurt, deze keer richten we de blik naar het zuiden: Europaplein

Europaplein was de plek van de ‘eerste keren’: hier begon de feitelijke bouw van de Koning Willem-Alexandertunnel. Het eerste graafwerk startte bij Europaplein op 29 februari 2012. Een paar weken later – op 27 maart 2012 – konden we de verzamelde pers al voor de eerste keer meenemen naar de bouwkuip van Europaplein. Een maand later werd de eerste betonnen werkvloer gestort. Het allereerste dak volgde in september van dat jaar. En het was bij Europaplein dat we voor de eerste én enige keer een blik konden werpen op de dwarsdoorsnede van de dubbellaagse tunnel. Met andere woorden: Europaplein heeft een speciaal plekje in de geschiedenis van ‘onze’ tunnelbouw. Anno 2017 ligt er een heus kunstwerk aan nieuwe rijbanen, die bijna allemaal in gebruik zijn. Bekijk meer oude én nieuwe luchtfoto’s op www.a2maastricht.nl/vanuitdelucht.
Europaplein in maart 2012. Fotograaf: Peter Wijnands Europaplein in maart 2012. Fotograaf: Peter Wijnands
Europaplein in april 2017. Fotograaf: Aron Nijs Europaplein in april 2017. Fotograaf: Aron Nijs