AFBOUW TOTALE VERKEERSSYSTEEM VOOR A2 MAASTRICHT

We werken door!

RIMOB?

Een RIMOB - oftewel een rimpelbuisobstakelbeveiliger - functioneert als het ware als een kreukelzone en vangt een groot deel van de klap op bij aanrijdingen aan de kopse kant. 

Slim op weg

Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of
maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto.

Verkeerssituatie A2 Maastricht

Met de ingebruikname van de Koning Willem-Alexandertunnel zijn de dagelijkse routes bij Maastricht anders. Als u de borden naar uw bestemming volgt, komt u vanzelf op de juiste rijbaan terecht. Let dus goed op de borden en zet uw navigatie uit. Lees hier meer over de verkeerssituatie bij A2 Maastricht.

AFRIT 54 EUROPAPLEIN OPEN VANAF 24 MEI

Geplaatst op 15 mei 2017

Sinds zondag 9 april is de ombouw van knooppunt Europaplein grotendeels afgerond. Grotendeels, want afrit 54 – voor verkeer vanuit het zuiden richting stadscentrum en/of Cadier en Keer – is nog niet in gebruik. Daar komt op woensdagochtend 24 mei verandering in en gaat ook afrit 54 Europaplein open voor verkeer.

Passen en meten

Tijdens de ombouw van Europaplein – van eind januari tot begin april – viel de regen vaak met bakken uit de lucht. De opbouw van nieuwe wegfunderingen verliep daardoor niet altijd makkelijk. Met name afrit 54 had het zwaar te verduren. Begin april werd daarom besloten om afrit 54 pas in gebruik te nemen als de ondergrond voldoende tot rust was gekomen. Woensdag 24 mei is het dan eindelijk zover en gaat ook afrit 54 open voor verkeer. Daar komt wel eerst nog avond- en nachtwerk bij kijken, want we maken van de gelegenheid gebruik om eerst nog een RIMOB – oftewel rimpelbuisobstakelbeveiliger – te installeren. 

Avond- en nachtwerk

Van maandagavond 23 tot woensdagochtend 24 mei sluiten we de rijbaan richting Eindhoven tussen oprit 55 (Randwyck) en afrit 54 (Europaplein) ’s avonds en ’s nachts af. Verkeer vanuit Luik richting Berg en Terblijt moet van 20.00 tot 06.00 uur rekening houden met extra reistijd en omleidingsroutes. Overdag kan verkeer ongehinderd doorgaan.

Europaplein: nog niet klaar

De inrichting van knooppunt Europaplein gaat door tot in het najaar. Dan sluiten we de bovengrondse Groene Loper via een nieuw aan te leggen weg naast Dienstengebouw Zuid – het Winterbed – aan op de John F. Kennedysingel. Zodra het Winterbed in gebruik wordt genomen verdwijnt de oprit naar Luik vanaf de Sint Gerardusweg. De bestaande oprit is dan niet meer nodig: via het Winterbed kan lokaal verkeer in alle rijrichtingen doorgaan.

We werken door!

De afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht gaat door tot in de zomer van 2017.  Allereerst met het aansluiten van de viaducten bij kruising Viaductweg/Meerssenerweg. Daarna gaan we aan de slag met de herinrichting van de kruising zelf, inclusief de rijbanen tussen Geusselt en kruising. Tegelijkertijd werken we door aan de realisatie van de Groene Loper tussen kruispunt Geusselt en John F. Kennedysingel. Weggebruikers én omwonenden moeten dan ook rekening blijven houden met hinder door afsluitingen, omleidingen en werkzaamheden. 
Fotografie: Fred Berghmans en Frans Senden