JAARVERSLAG 2016

JAARVERSLAG 2016 A2 MAASTRICHT

2016 was een belangrijk en spannend jaar voor A2 Maastricht. We hadden meer tijd nodig voor het testen van alle installaties in de tunnel. De hulpdiensten hebben vooral in het tweede deel van het jaar uitgebreid geoefend. Bij het Europaplein en Geusselt hebben we menige wegfasering toegepast. En uiteindelijk lukte het om de openstellingsvergunning op tijd te verkrijgen. Tenslotte deden ook nog de ‘weergoden’ mee en konden we in de nacht van 15 op 16 december de eerste dubbellaagse tunnel van Nederland in gebruik nemen.

Ook in die #nachtvd4buizen was het best spannend of het in technische zin allemaal zou lukken. Het was ook spannend omdat zo velen van u meekeken; soms letterlijk ter plekke in de stad soms via de live-uitzending van L1. We hebben heel veel reacties gekregen. Waarvoor nogmaals onze dank!

Het jaarverslag van A2 Maastricht laat nog eens in woord en beeld zien wat in 2016 allemaal gerealiseerd is. Heeft u interesse? Dan kunt u bij ons een exemplaar opvragen via info@A2maastricht.nl of via de Servicelijn Maastricht Oost. U kunt het jaarverslag ook hier online bekijken.

Ondertussen gaan we verder

Anno 2017 zijn wij bezig met de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht. Tegelijkertijd werken we aan de inrichting van de openbare ruimte voor de Groene Loper tussen Geusselt en Europaplein. Deze zal in de eerste helft van volgend jaar af zijn. Tevens wordt verder gewerkt aan de voorbereidingen voor nieuwbouw langs de Groene Loper. De eerste activiteiten zijn al zichtbaar: nieuwbouw Albert Heijn aan de Scharnerweg, restauratie Gemeenteflat en voorbereidingen van een nieuw park tussen ANWB-flat en Torenflat. De transitie van Maastricht-Oost is in volle gang.