AANLEG GROENE LOPER

Sloop oude gebouw Albert Heijn Scharnerweg

SLOOP OUDE GEBOUW ALBERT HEIJN SCHARNERWEG

Update: 31 juli 2017

Op 26 juli om 18.00 uur openden de nieuwe Albert Heijn, Etos en Gall&Gall aan de Scharnerweg hun deuren. Na de opening zijn Albert Heijn en Ontwikkel- en Bouwcombinatie Laudy - Strukton gestart met de sloop van het oude gebouw. 

Wat gaat er gebeuren?

Allereerst zijn er een aantal voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Zo is het werkterrein ingericht en is de stroom en het water afgekoppeld in het pand. Na de voorbereidingen is het gebouw verder gestript en is het pand zoveel mogelijk gedemonteerd. Daarna is de daadwerkelijke sloop gestart.

Het slopen gebeurt met sloopkranen die het gebouw beetje bij beetje afbreken. Ter plekke wordt het puin gesorteerd, waarna het wordt afgevoerd. De vrachtauto’s die het puin afvoeren rijden via de Scharnerweg en maken gebruik van de tijdelijke N2 om het sloopterrein (via de achterkant) te betreden. Gemiddeld rijdt er één vracht per uur.

Wanneer?

Op 24 en 25 juli vonden de voorbereidende werkzaamheden plaats. Vanaf 26 juli is de daadwerkelijke sloop begonnen. De sloop duurt tot het einde van de bouwvak en is naar verwachting voor maandag 21 augustus klaar. De werkdagen beginnen om 07.00 uur en eindigen om 19.00 uur. Als de planning in het gedrang komt, wordt er ook op zaterdag doorgewerkt.

Hinder voor omwonenden

Albert Heijn en Ontwikkel- en Bouwcombinatie Laudy - Strukton proberen hinder te vermijden waar mogelijk, maar omwonenden moeten rekening houden met overlast. Geluids-, stof- en trillingshinder van het slopen, het breken van het puin en de transporten om het puin af te voeren zijn onvermijdelijk.

Om verspreiding van stof tegen te gaan, wordt een sproei-installatie ingezet om constant alles nat te houden. Op de bouwhekken worden daarnaast speciale doeken gemonteerd die stof van de bouw tegenhouden.