ZOEK DE VERSCHILLEN

Kijk op de N2-Corridor

ZOEK DE VERSCHILLEN: KIJK OP DE N2-CORRIDOR

Geplaatst op 2 augustus 2017

Driemaal is scheepsrecht bij de Scharnerweg. Van dinsdag 18 april tot donderdag 27 juli 2018 was de Scharnerweg voor de derde keer sinds de start van bouw van A2 Maastricht afgesloten voor verkeer. Deze keer alleen voor doorgaand autoverkeer, bij de vorige afsluitingen moesten ook voetgangers en (brom)fietsers een omweg maken. 

In 2014 trok de tunnelbouw nog als een trein dwars door Maastricht-Oost. Drie traverses – hijskranen op rails - waren nodig voor al het hijswerk binnen de krappe werkruimte van de tunnelbouwkuip. Door het plaatsen van een tijdelijke brug over de tunnelbouwkuip kon bovengronds alle oost-west verkeer doorgaan, terwijl ondergronds de tunneltrein verder trok.

In 2014 verwijderden we de tijdelijke brug ook weer, waarna het terrein bovengronds grotendeels braak lag. Daar komt nu verandering in door de aanleg van een nieuwe rotonde voor de Scharnerweg. Tegelijkertijd heeft de Gemeenteflat een grondige facelift gekregen, terwijl Albert Heijn tegelijkertijd een nieuwe winkel liet bouwen. ’t Wordt mooi, nietwaar?

N2-Corridor juli 2014. Fotograaf: Peter Wijnands N2-Corridor juli 2014. Fotograaf: Peter Wijnands
N2-Corridor juni 2017. Fotograaf: Aron Nijs N2-Corridor juni 2017. Fotograaf: Aron Nijs