AFBOUW A2 MAASTRICHT

Rioolwerk

Tip voor (brom)fietsers en voetgangers

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel door als de oversteek Voltastraat - Prof. Cobbenhagenstraat afgesloten is van 4 tot en met 22 september.

TIP: naar verwachting is vanaf medio september de  fiets- en voetgangersoversteek bij de Prof. Quixstraat - Schepen Roosenstraat open. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen dan ook deze autovrije oversteek van oost naar west (en omgekeerd) weer gebruiken.

OVERSTEEK VOLTASTRAAT DRIE WEKEN AFGESLOTEN VOOR AUTOVERKEER

Geplaatst op 30 augustus 2017

Niet alleen bij Geusselt zijn er de komende tijd afsluitingen en omleidingen voor autoverkeer, ook de oost-westverbinding Voltastraat-Professor Cobbenhagenstraat wordt drie weken afgesloten voor autoverkeer. Van 4 tot en met 22 september leggen we een nieuw riool aan in de Professor Cobbenhagenstraat. 

Wat gaat er gebeuren?

We werken tussen de Professor Kernstraat en de Groene Loper. Allereerst breken we de straat open. Daarna graven we sleuven en verwijderen we de oude riolering. Vervolgens leggen we het nieuwe riool aan en maken we de aansluiting op het riool van de Groene Loper en Professor Kernstraat.

Afsluiting voor autoverkeer

De oversteek tussen Voltastraat en Professor Cobbenhagenstraat is gedurende drie weken afgesloten voor autoverkeer. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen via een omleiding ter plekke wel van oost naar west (en omgekeerd) blijven oversteken.

Tot wanneer?

Het rioolwerk duurt ongeveer drie weken. Naar verwachting is de Voltastraat vanaf 23 september weer open voor alle verkeer. De werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag. De werkdag begint ongeveer om 7.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Als de planning in het gedrag komt, is werken in de avonduren mogelijk.

Wat merkt u?

Voor autoverkeer
Tijdens het rioolwerk is het nodig de oversteek tussen Voltastraat en Professor Cobbenhagenstraat af te sluiten voor autoverkeer. De Professor Kernstraat en Burgemeester van Oppenstraat blijven bereikbaar voor autoverkeer. Ook de parkeerplaatsen aan de Voltastraat, tegenover de Lourdeskerk, blijven bereikbaar.

Voor bewoners
Woningen, winkels en kerk blijven bereikbaar. Omdat machines worden ingezet bij het rioolwerk, kunnen omwonenden last hebben van geluid- en/of stofhinder. Indien nodig brengen we een zogenaamd rioolgemaal aan. Deze maatregel zorgt ervoor dat het afvalwater op de juiste plek terecht komt, gescheiden van het schone regenwater. Daarvan kunt u ook ’s nachts last hebben omdat aggregaten voor de bemaling (die zo stil mogelijk zijn uitgevoerd) aan blijven staan en er minder omgevingsgeluid is. Rioolwerk brengt daarnaast met zich mee dat overlast door geur niet uit te sluiten is. Als dat kan, worden buizen afgesloten.

Nog niet klaar

Na de aanleg van het nieuwe riool is het werk bij deze oost-westverbinding nog niet afgerond. In de loop van dit jaar moeten we de oversteek nog een keer afsluiten voor het asfaltwerk en de verdere inrichting en aansluiting op de Groene Loper.