AFBOUW TOTALE VERKEERSSYSTEEM VOOR A2 MAASTRICHT

Herinrichting Viaductweg en Terblijterweg

Fotoboek

Bekijk hier het fotoboek van de herinrichting van de Viaductweg en Terblijterweg.

Meer informatie

Waarom deze herinrichting? Wat gaat er precies gebeuren? In welke periode? Welke fases onderscheiden we? En welke hinder kunt u verwachten? Lees het hier!

VOORTGANG HERINRICHTING VIADUCTWEG EN TERBLIJTERWEG

Update: 23 oktober 2017

Afgelopen weekend, van vrijdagavond 20 tot maandagochtend 23 oktober, werkten onze wegenbouwers aan de afronding van de herinrichting van de Viaductweg en Terblijterweg. Het verkeer kon in de ochtend van maandag 23 oktober weer gebruik maken van alle wegen rondom Geusselt.

Helaas is het werk niet helemaal voltooid. Er zijn nog een aantal restpunten. Deze brengen we momenteel in kaart. Het gaat bijvoorbeeld om het aanbrengen van de bovenste laag  asfalt en de definitieve wegmarkeringen op de Meerssenerweg (waar deze aansluit op de Viaductweg). We overleggen met de gemeente over wanneer we deze werkzaamhede inplannen.

Update 20 oktober

Dit weekend, van vrijdagavond 20 oktober 19.00 uur tot maandagochtend 23 oktober 06.00 uur, werken we aan de laatste fase van de herinrichting van de Viaductweg en Terblijterweg. We ronden de werkzaamheden aan de Viaductweg en Terblijterweg af. En we richten kruispunt Meerssenerweg-Viaductweg én de kruising Terblijterweg inclusief op- en afritten opnieuw in.

Gaat u de weg op? Houd rekening met extra hinder rondom Geusselt en drukte op de omleidingsroutes! Alle omleidingen en actuele verkeersdrukte kunt u bekijken op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar.

Update 18 oktober

Op de Viaductweg en Terblijterweg naderen we de afronding van de werkzaamheden. We zijn hier nog bezig met asfaltwerk, het aanbrengen van markeringen, lantaarnpalen en stoplichten.

Ondertussen bereiden we ook de herinrichting van het kruispunt Meerssenerweg-Viaductweg voor. Zo verrichten we op de Viaductweg (richting Noorderbrug) en de Meerssenerweg (richting Nazareth) grondwerk, zijn we bezig met straatwerk en het plaatsen van kolken. Soms is er een rijstrookafzetting nodig, maar verkeer kan er altijd langs.

Vrijdagavond 20 oktober gaan we de laatste fase van het werk in en breiden we het werkterrein voor de laatste keer uit. Verkeer moet gedurende het hele weekend rekening houden met aanzienlijke hinder rondom Geusselt.

Update 11 oktober

Afgelopen week brachten we de eerste lagen asfalt aan op de Viaductweg. We zetten hier de puntjes op de i in fase 3. Deze fase duurt van vrijdagavond 20 oktober tot maandagochtend 23 oktober.

Inmiddels zijn we één week aan de slag op de Terblijterweg. We hebben het oude asfalt verwijderd en het terrein ‘functievrij’ gemaakt. Het grondwerk gaat door en inmiddels zijn we begonnen met het plaatsen van banden en kolken. Daarnaast brengen we kabels aan voor de lantaarnpalen.

Update 4 oktober

Fase 2 van het werk is van start! Sinds woensdagochtend 4 oktober hebben we het werkterrein uitgebreid naar de Terblijterweg. Tot vrijdagavond 20 oktober zijn we hier aan de slag met de afbraak van de oude en de opbouw van de nieuwe rijbanen. De komende dagen zijn we bezig met het verwijderen van het oude asfalt, het ‘functievrij’ maken van het terrein, grondwerk en het aanbrengen van nieuw riool en mantelbuizen.

Update 27 september

Nog één week en dan gaat fase 2 van het werk van start. Tot die tijd gaan we op de Viaductweg (tussen de Meerssenerweg en kruispunt Geusselt) verder met het leggen van banden voor de nieuwe middengeleiders, het plaatsen van kolken voor de afwatering en kabels- en leidingenwerk. Als dat gebeurd is, kunnen we de fundering opnieuw opbouwen. Dat doen we door verschillende lagen grond aan te brengen. 

Autoverkeer opgelet!
Vanaf 4 oktober start fase 2 van het werk en komt er, naast de afsluitingen uit fase 1, een extra afsluiting bij voor autoverkeer. Tot maandagochtend 23 oktober kan verkeer komende vanuit het noorden (Eindhoven/Heerlen) bij kruispunt Geusselt niet links afslaan naar Berg en Terblijt (Terblijterweg). Houd rekening met extra hinder en drukte op de omleidingsroutes.

Update 20 september

De sloop van de oude fietstunnel Geusselt is, eerder dan verwacht, afgerond en alle puin is afgevoerd. Naast het grond-, riool- en mantelbuizenwerk dat doorgaat, zijn de stratenmakers inmiddels begonnen met het leggen van banden voor de nieuwe middengeleiders.  

Middengeleiders zijn verharde bermen die in het midden van de weg liggen, tussen twee rijrichtingen, om verkeersstromen te scheiden. De banden vormen een verhoogde rand tussen de middengeleiders en de rijbanen. Het zijn losse, kant-en-klare betonnen elementen die de bestrating op zijn plek houden en zorgen voor een nette grens.

Update 14 september

Ruim een week zijn we aan de slag en alles verloopt volgens planning. Het grondwerk en het aanleggen van nieuw riool vordert gestaag. Gelijktijdig brengen we mantelbuizen aan. Hier trekken we later kabels en leidingen doorheen. De mantelbuizen beschermen de kabels en leidingen onder de grond. Naast het werk voor de herinrichting van de rijbanen, zijn we ook bezig met de sloop van de oude fietstunnel Geusselt. We verwachten dat de sloop medio volgende week is afgerond.

Update 11 september

Het eerste werk is gebeurd. Het oude asfalt is verwijderd. Nu zijn we bezig met grondwerk en het aanbrengen van nieuw riool voor de wegafwatering. Tegelijkertijd zijn we aan de slag met de sloop van de oude fietstunnel Geusselt.

Update 7 september

Sinds woensdagavond 6 september zijn we aan de slag. Vanaf 22.00 uur hebben we een en ander voorbereid en het tijdelijke verkeerssysteem ingericht. De komende dagen zijn we bezig met het verwijderen van het oude asfalt en het ‘functievrij’ maken van het terrein. Dat wil zeggen dat we oude kabels, leidingen en rioolbuizen weghalen. Op zaterdag 9 september start de sloop van de oude fietstunnel Geusselt.

Meer informatie

Waarom deze herinrichting? Wat gaat er precies gebeuren? In welke periode? Welke fases onderscheiden we? En welke hinder kunt u verwachten? Lees het hier!