AFBOUW A2 MAASTRICHT

Slecht ter been?

Bent u slecht ter been, woont u in Wyckerpoort-Noord en doet u boodschappen in het winkelcentrum in de Voltastraat? Dan bieden wij u tijdelijk een boodschappenservice aan. Bel met de Servicelijn Maastricht-Oost via 043 – 350 7150. Mailen kan ook: via
www.a2maastricht.nl/servicelijn vindt u het invulformulier. 

OVERSTEEK VOLTASTRAAT - PROF. COBBENHAGENSTRAAT ZES WEKEN AFGESLOTEN VOOR ALLE VERKEER

Update: 4 december

Sinds maandagochtend 4 december vinden asfaltwerkzaamheden plaats op de Groene Loper. Daarom zijn de oversteken bij de Voltastraat en bij de Frankenstraat afgesloten. Verkeer kan niet door. Avenue2 heeft vanochtend besloten dit werk uit te voeren. Het duurt naar verwachting de hele dag. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen oversteken via de Professor Quixstraat of rotonde Scharnerweg. Ook auto's kunnen via deze rotonde de oversteek maken van oost naar west en omgekeerd. 

Plannen blijft passen en meten, vooral nu de weersomstandigheden sterk wisselend zijn. Daarom kan het, zoals nu, voorkomen dat we u pas op het laatste moment informeren over waar gewerkt wordt en wat u daarvan merkt. Excuses voor het ongemak!

Update: 17 november 2017

De oversteek is weer open voor (brom)fietsers en voetgangers. Voor autoverkeer blijft de oversteek nog één week langer dicht! Dit is nodig omdat het asfaltwerk pas in de week van 20 november gedaan kan worden. Lees hier meer.

Update: 23 oktober 2017

Sinds 9 oktober is de oversteek bij de Voltastraat - Professor Cobbenhagenstraat voor zes weken afgesloten voor alle verkeer. Naar verwachting is het werk half november afgerond. Tot die tijd moet niet alleen autoverkeer, maar ook (brom)fietsers en voetgangers rekening houden met omleidingen.

Wat gaat er gebeuren?

Tijdens de afsluiting werken we door aan de inrichting van het openbaar gebied tussen Europaplein en Geusselt. We asfalteren de wegen en richten de Groene Loper verder in met ondermeer trottoirbanden, bestrating, lantarenpalen en plantvakken.

Tot wanneer?

Naar verwachting duurt het werk ongeveer zes weken. Vanaf half november gaat de oversteek Voltastraat – Professor Cobbenhagenstraat weer open. De werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag. De werkdag begint ongeveer om 7.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Als de planning in het gedrag komt, is het mogelijk dat er ook in de avonduren gewerkt wordt.

Wat merkt u?

Tijdens het werk is het nodig de oversteek tussen Voltastraat en Professor Cobbenhagenstraat af te sluiten voor alle verkeer. De Professor Kernstraat en Burgemeester van Oppenstraat blijven bereikbaar. Dat geldt ook voor de parkeerplaatsen aan de Voltastraat, tegenover de Lourdeskerk. Ook woningen, winkels en kerk blijven bereikbaar. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen gebruik maken van de oversteek bij de Professor Quixstraat - Schepen Rozenstraat of bij de oversteek ter hoogte van de Frankenstraat - ANWB-flat. Omdat machines worden ingezet bij het werk, kunnen omwonenden last hebben van geluid- en/of stofhinder.

Fotograaf: Fred Berghmans