HERINNERINGSBANK A2 MAASTRICHT

8 DECEMBER: PLAATSEN HERINNERINGSBANK A2 MAASTRICHT

Geplaatst op 28 november 2017

Na bijna 1000 dagen rondden de tunnelbouwers van Avenue2 op 12 december 2014 de ruwbouw van de A2-tunnel af, met de laatste betonstort. Toen is al besloten dat kunstenaars Gertje Dormans en Rob van Avesaath een bank zouden maken als herinnering aan de realisatie van de A2-tunnel. Voor de bank is materiaal uit de bouwkuip gebruikt. En nu is het zover: op 8 december wordt de herinneringsbank aangeboden aan Maastricht-Oost en onthuld op de Geusseltheuvel.

Symbolische plek

Vrijdag 8 december vindt een informele bijeenkomst plaats in de Lourdeskerk. De kerk van pastoor Mattie Jeukens ligt op een symbolische plek. Voor de kerk ligt de zogenaamde ‘sluitmoot’ van de tunnelbouw. Hier vierden we dat de tunnel helemaal was uitgegraven en het laatste beton was gestort. ‘A2-pastoor’ Mattie Jeukens herintroduceerde tijdens de bouw de Heilige Barbara die later werd omgedoopt tot de Madonna della Strada; van bescherming van de tunnelbouwers naar bescherming van de tunnelgebruikers. Nu wordt voor de kerk de Groene Loper aangelegd en kunnen we op de Geusseltheuvel de herinneringsbank onthullen.

Komt u ook?

U bent op vrijdag 8 december van harte welkom vanaf 16.00 uur voor een informele bijeenkomst in de Lourdeskerk (President Rooseveltlaan 211 in Maastricht). In de kerk wordt livemuziek gespeeld door het Trio Cosmix, voor de gasten van de kunstenaars, buurtbewoners en geïnteresseerden. Een paar mensen zullen kort iets vertellen over de tunnelbouw en het ontstaan van de bank.

Rond 17.30 uur zal de jeugddrumband van Wittevrouwenveld ons komen ophalen en zullen we gezamenlijk onder leiding van pastoor Mattie Jeukens naar de Geusseltheuvel lopen. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Mocht u vervoer nodig hebben omdat u slecht ter been bent, laat ons dat dan weten!

Op de Geusseltheuvel zal de bank worden onthuld terwijl zangeres Pim Tabak de Tunnelballade ten gehore brengt. Ter afsluiting zullen we nog een winterse versnapering nuttigen. Hopelijk zijn de weersgoden ons wat gunstig gezind. Zorg in ieder geval dat u warm bent aangekleed. Rond 18.00 uur zal de bijeenkomst ten einde zijn. 

Komt u ook? Meldt u zich dan van tevoren aan, zodat we weten voor hoeveel mensen wij een winters hapje en drankje kunnen bestellen. Aanmelden kan via Servicelijn Maastricht-Oost: 043-3507150. Mailen kan ook: via www.a2maastricht.nl/servicelijn vindt u het invulformulier.