BOVENSTE BUIZEN A2-TUNNEL WEER OPEN

Update 10 december (17.15 uur)

Rijkswaterstaat laat weten dat de storing in de bovenste N2-buizen van de Koning Willem-Alexandertunnel is verholpen. Alle tunnelbuizen zijn weer toegankelijk voor verkeer.

Oude bericht van 9 december

Rijkswaterstaat laat weten dat sinds de nacht van 7 op 8 december de bovenste tunnelbuizen (N2) dicht zijn. Er is een technische storing in een communicatiesysteem van de brandweer. Vrijdagavond is de oorzaak gevonden en dit weekend wordt gewerkt aan het herstel zodat weggebruikers weer veilig door alle tunnelbuizen kunnen rijden.

Onderste tunnelbuizen open

De onderste tunnelbuizen (A2) zijn gewoon open. Doorgaand verkeer richting Luik of Eindhoven kan doorrijden via de onderste buizen. Voor lokaal verkeer zijn er omleidingsroutes ingesteld. Volg de borden en houd rekening met extra reistijd. De actuele verkeersdrukte vindt u op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar.

Naar het stadscentrum?

Reist u naar het stadscentrum? Dan is het als bezoeker of forens slim en voordelig om via een van de P+R-locaties aan de rand van Maastricht te reizen. Bijvoorbeeld via P+R Maastricht Noord (voor reizigers komende vanuit de richting Eindhoven of Heerlen) of P+R Maastricht Zuid (voor reizigers vanuit de richting Luik of Cadier en Keer).

Blijf op de hoogte

Rijkswaterstaat geeft aan dat dit mogelijk het hele weekend nog nodig is om de storing te verhelpen. Zodra er nieuwe informatie is vanuit tunnelbeheerder Rijkswaterstaat delen we deze berichten via de communicatiemiddelen van Maastricht Bereikbaar.

Bekijk het bericht van Rijkswaterstaat.