AANLEG GROENE LOPER

Vooruitblik werkzaamheden januari 2018

Bereikbaarheid in de kerstvakantie

Met vragen kunt u in de vakantieweken terecht bij de Servicelijn Maastricht Oost, via 043 - 350 71 50 of www.a2maastricht.nl/servicelijn. Houd er wel rekening mee dat we werken met een beperkte bezetting in deze twee weken. Het beantwoorden van informatievragen (vragen zonder spoed) kan daarom langer duren.

VOORUITBLIK WERKZAAMHEDEN GROENE LOPER JANUARI

Geplaatst op 20 december 2017

Voor velen van ons staat de kerstvakantie voor de deur. Dat geldt ook voor de mannen van team GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw). Van 25 december tot en met 7 januari genieten de mannen van een welverdiend kerstverlof en ligt het werk op en rond de Groene Loper stil. Vanaf 8 januari beginnen de werkzaamheden weer. We blikken vooruit naar de eerste werkweken van het nieuwe jaar.

Heerderdwarsstraat aansluiten op Groene Loper

De planning is om vanaf maandag 8 januari de Heerderdwarsstraat aan te sluiten op de Groene Loper. Afgelopen weken bereidden we dit al voor. Zo verrichtten we op de hoek met de Nassaulaan grondwerk. Nu kunnen we de aansluiting maken. We werken op de Heerderdwarsstraat tot aan de overgang van de klinkers naar het asfalt. Het werk duurt naar verwachting tot eind januari. Meer informatie vindt u hier.

Koningsplein aansluiten op Groene Loper

Naar verwachting starten we vanaf maandag 8 januari ook met het aansluiten van het Koningsplein op de toekomstige Groene Loper. Dit werk duurt naar verwachting tot begin februari. We gaan het Koningsplein tussen de Noormannensingel en de Groene Loper opnieuw inrichten. Wij werken niet aan de ventweg die aan de ANWB-flat ligt. Lees hier meer.

Herinrichting Burgemeester Bauduinstraat

Dit najaar kondigden we de herinrichting van de Doctor Schaepmanstraat en Burgemeester Bauduinstraat aan. Eind oktober zijn we begonnen met het aansluiten van de Doctor Schaepmanstraat op de Groene Loper. Dat werk is inmiddels afgerond.

Naar verwachting starten we vanaf maandag 8 januari met de herinrichting van de Burgemeester Bauduinstraat (tussen de Doctor Schaepmanstraat en de Burgemeester Pijlsstraat). We verwachten dat het werk tot eind januari duurt. Lees hier meer over deze herinrichting.

Afsluiten toerit Sint Gerardusweg

Het was de bedoeling om de toerit naar de A2 richting Luik vanaf de Sint Gerardusweg eind dit jaar af te sluiten. Maar we hebben deze klus opgeschoven. Het heeft namelijk weinig zin om de toerit af te sluiten, open te breken en vervolgens mogelijk niet verder te kunnen vanwege (te) slechte weersomstandigheden. We willen voorkomen dat omwonenden langer dan nodig hinder ondervinden. Voor nu staat de afsluiting van de toerit gepland voor maandag 22 januari 2018. Maar de planning blijft onder voorbehoud. We houden u op de hoogte via www.a2maastricht.nl/gerardusweg.

En meer...

Dit is een greep uit de werkzaamheden waar Avenue2 in januari mee verder gaat. De planning van de werkzaamheden is onder voorbehoud. Deze is namelijk afhankelijk van diverse omstandigheden, zoals het weer. Het blijft passen en meten. De planning kan altijd nog wijzigen en dan kan het zijn dat we ergens toch niet aan de slag gaan en op een andere plek juist wel.

Fotograaf: Fred Berghmans