AANLEG GROENE LOPER

GraviLyn nog niet voldoende uitgehard

GRAVILYN NOG NIET VOLDOENDE UITGEHARD

Geplaatst op 31 januari 2018

Afgelopen najaar brachten we de eerste etappes GraviLyn aan op de Groene Loper tussen Europaplein en Geusselt. GraviLyn is de goudgele halfverharding van het middenpad van de Groene Loper. Dat middenpad is straks voor voetgangers en fietsen is toegestaan.

GraviLyn is een halfverharding die speciaal is ontwikkeld voor wandel- en fietspaden en uitsluitend bestaat uit natuurlijke materialen. Het is een mengel van Dolomietsplit - ook wel Gravier d'Or genaamd - en lijnolie. Na uitharding is GraviLyn bestand tegen alle soorten weer: in de zomer stoft het niet en in de winter blijft GraviLyn een stevige ondergrond. Bovendien zorgt de goudgele kleur voor een sfeervolle, rustige uitstraling.

Langer uitharden

Zoals eerder aangegeven duurt het een tijdje voordat het natuurlijke materiaal is uitgehard. Door de winterse, vooral natte, weersomstandigheden, blijkt het langer dan verwacht te duren voordat de GraviLyn is uitgehard. Als we er nu gebruik van zouden maken, zou het kapot gaan. En dat zou zonde zijn. De GraviLyn is dan ook voorlopig nog niet klaar voor gebruik. Daarbij is het gele middenpad nog niet overal aangebracht. We houden u op de hoogte van de voortgang.

Fotograaf: Aron Nijs - aanbrengen GraviLyn tussen Europaplein en Geusselt (najaar 2017)