GROENE LOPER RUN

Weet u nog?

Voordat de tunnel eind 2016 in gebruik werd genomen, konden bezoekers nog één keer door de tunnelbuizen wandelen en fietsen. Tijdens dit Tunnelweekend werd ook de A2-Tunnelrun for Charity georganiseerd. Liefheb­bers kregen de kans om één keer door de tunnelbuizen te rennen. Het was een waar spektakel en zo’n 1700 hardlopers genoten van het unieke parcours. Toen werd al gesproken over een Groene Loper Run. Nu is het zover!

Fotograaf: Bert Janssen Fotograaf: Bert Janssen

(PAAS)ZONDAG 1 APRIL: GROENE LOPER RUN

Update: 8 februari 2018

Waar vroeger het verkeer raasde, wordt het gebied tussen Europaplein en Geusselt nu stap voor stap teruggegeven aan bewoners en bezoekers. Maastricht-Oost is volop in verandering. We staan te trappelen om de Groene Loper in gebruik te nemen. In symbolische zin gaan we dat doen op (paas)zondag 1 april met de eerste Groene Loper Run, een mooie 5 én 10 kilometer lange hardloopwedstrijd waar iedereen aan kan meedoen.

Maak kennis met een nieuw stuk stad!

De Groene Loper Run is een mooie manier om kennis te maken met het nieuwe gebied boven op de Koning Willem-Alexandertunnel. Het parcours gaat voor het groot­ste gedeelte over de Groene Loper. De hardlopers rennen tussen het Europaplein en het MVV-stadion (de Geusselt). De precieze route wordt nog bekend gemaakt. Start en finish zijn naast de Lourdeskerk. Volgens de Maastrichtse toploper Ricardo Floris zou dit wel eens het snelste par­cours van Limburg kunnen worden. “Veel rechte stukken, weinig bochten en weinig hoogteverschillen is de perfecte combinatie voor een prettig en snel parcours.”

Organisatie

De sportieve leiding van de Groene Loper Run is in handen van topatleet Ricardo Floris van Floris Running Evolution en Raoul Spronken van Maastricht Running Tours. De organi­satie is in handen van Extra Leisure, het evenementenburo van Emiel en Rob Frambach. Zij zijn ook de organisator van de jaarlijkse triatlonwedstrijd IRONMAN Maastricht en de wielerwedstrijd Hammer Series.

Lopen voor het Toon Hermans Huis Maastricht

Een deel van de opbrengst van de Groene Loper Run wordt gedoneerd aan een goed doel: het Toon Hermans Huis Maastricht. Melanie Frederiks, directeur van het Toon Hermans Huis Maastricht: “Elke stap die u tijdens de Groene Loper Run zet, is ook een stap voor het Toon Hermans Huis Maastricht. Een gastvrij inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten, naasten en nabestaanden. Met de opbrengst van onder andere de Groene Loper Run willen we een eigen hard­loopclub opstarten onder begeleiding van hardloopprofessionals. Hardlopen kan namelijk bijdragen aan het verbeteren van zorg en welzijn van mensen die te maken krijgen met kanker.”

Mijlpaal ingebruikname Groene Loper: meerdere activiteiten

De Groene Loper Run in het paasweekend zal één van de activiteiten zijn die Projectbureau A2 Maastricht en Avenue2 eind maart/begin april organiseren met ver­schillende partners om de mijlpaal van de ingebruikna­me te vieren. Actualiteiten: www.a2maastricht.nl/mijlpaalgroeneloper.

Doet u mee?

Lopers kunnen zich inschrijven via www.groeneloperrun.nl. Bedrijven die interesse hebben in deelname en/of sponsoring kunnen contact opnemen met de organisatie via info@groeneloperrun.nl.

Klik hier voor het persbericht van de Groene Loper Run.