WEET NU NOG?

A2 Maastricht vanuit de lucht

WEET U NOG?

Geplaatst op 15 februari 2018

Regelmatig laten we het A2 Maastricht gebied vanuit de lucht fotograferen. Zo houden we de voortgang in het oog en kunnen we ook nog eens terugkijken naar hoe het vroeger was. Begin januari maakte fotograaf Aron Nijs weer een rondje boven de stad om nieuwe luchtfoto's te maken. We laten u nog een keer zien hoe de N2 Corridor sinds 2014 is veranderd. 

Juli 2014

Uit de archieven van A2 Maastricht hebben we een luchtfoto van de N2 Corridor uit 2014 opgeduikeld. Toen trok de bouw van de tunnel nog als een trein dwars door Maastricht-Oost. Op de foto ziet u dat de tunnelbouwkuip toen al voor een groot deel was uitgegraven
en er stempels waren aangebracht (om de wanden van de bouwkuip extra te
ondersteunen).  
Juli 2014. Fotograaf: Peter Wijnands Juli 2014. Fotograaf: Peter Wijnands

April 2017

Op zondagochtend 9 april 2017 werden veel bewoners langs de tijdelijke N2 wakker van twee ‘ongewone’ gewaarwordingen: stilte én het fluiten van vogeltjes. De tijdelijke autoweg (N2) tussen Geusselt en Europaplein is vanaf dat moment definitief dicht voor verkeer. Na bijna 60 jaar geen ‘snelweg’ meer door het hart van Maastricht-Oost. De inrichting van het openbaar gebied tussen Geusselt en Europaplein gaat vanaf dat moment van start. 
April 2017. Fotograaf: Aron Nijs April 2017. Fotograaf: Aron Nijs

Januari 2018

Maastricht-Oost is zichtbaar in transitie. De Groene Loper krijgt steeds meer vorm. Duidelijk zichtbaar zijn nu het pleintje aan de kop van de Frankenstraat met haar ‘hoefijzer’-vorm en de nieuwe rotonde aan de Scharnerweg. Ook de restaureerde Gemeentflat, die op de vorige foto nog in de stijgers staat is zo goed als klaar en de contouren van het nieuwe stadpark zijn duidelijk zichtbaar. Nu nog wachten op het 'groene' voorjaar.  
Januari 2018. Fotograaf: Aron Nijs Januari 2018. Fotograaf: Aron Nijs