VERKEERSMAATREGELEN TIJDENS KONINKLIJK BEZOEK

Wegsleepregeling

Op de plekken waar een parkeerverbod geldt, is een wegsleepregeling van kracht. Auto’s die toch geparkeerd staan, worden helaas afgesleept. We verzoeken u dan ook vriendelijk uw auto vóór 29 maart 6.00 uur in omliggende straten te parkeren. Panden aan de straten waar een parkeerverbod geldt, blijven wel te voet bereikbaar.

VERKEERSMAATREGELEN TIJDENS KONINKLIJK BEZOEK

Geplaatst op 13 maart 2018

Vanwege het koninklijk bezoek zullen een aantal veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Op donderdag 29 maart is de Groene Loper afgesloten gebied tussen de oversteek Voltastraat - Professor Cobbenhagenstraat en de oversteek Adelbert van Scharnlaan - Heerderdwarsstraat. Autoverkeer kan geen gebruikmaken van de oversteken in dit gebied. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen onder begeleiding van verkeersregelaars wel van oost naar west en omgekeerd. 

Rotonde Scharnerweg afgesloten voor autoverkeer

Rotonde Scharnerweg is tijdens het koninklijk bezoek afgesloten voor autoverkeer. Er geldt een omleidingsroute via de John F. Kennedysingel. Volg de gele omleidingsborden.

Edisonstraat en deel Marconistraat

De hele Edisonstraat en een gedeelte van de Marconistraat (tussen de Edisonstraat en het pleintje) zijn op 29 maart afgesloten voor verkeer. Er geldt een parkeerverbod van 6.00 tot 15.00 uur.

Woensdagavond 28 maart wordt een tent opgebouwd op de parkeerplaats naast Trefcentrum Wittevrouwenveld. Daarom geldt op deze parkeerplaats een parkeerverbod van 28 maart 17.00 tot 29 maart 15.00 uur.

Daarnaast mogen er op 29 maart tussen 2.00 uur en 15.00 uur géén (brom)fietsen geparkeerd staan voor Trefcentrum Wittevrouwenveld. (Brom)fietsen die er toch staan, moeten helaas worden verwijderd. Deze worden naar het fietsdepot van de gemeente gebracht (Gerardusweg 39).

Oranjeplein-Oost

Op 29 maart is Oranjeplein-Oost van 6.00 tot 15.00 uur niet bereikbaar voor autoverkeer en geldt hier een parkeerverbod.

Oranjeplein en Nassaulaan

De Groene Loper is nog werkterrein. Desondanks staan er regelmatig auto’s geparkeerd op de Groene Loper aan het Oranjeplein en de Nassaulaan. Op 29 maart geldt expliciet een parkeerverbod van 6.00 tot 15.00 uur op de Groene Loper tussen rotonde Scharnerweg en de oversteek Adelbert van Scharnlaan - Heerderdwarsstraat.

Ventweg President Rooseveltlaan

Op 29 maart is de ventweg tussen Frankenstraat en Enexis Huis Limburg van 6.00 tot 15.00 uur niet bereikbaar voor autoverkeer en geldt hier een parkeerverbod. 

Parkeerplaatsen aan Monseigneur Beelpad

Op de parkeerplaatsen aan het Monseigneur Beelpad, tussen de Lourdeskerk en de Theresiaschool, geldt op 29 maart een parkeerverbod van 6.00 tot 15.00 uur.

Foto: Aron Nijs - januari 2018