BEREIKBAARHEID TIJDENS #4DAGENGROENELOPER

Verkeersmaatregelen tijdens koninklijk bezoek op 29 maart

Vanwege het koninklijk bezoek worden een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen. Daarom zijn een aantal wegen afgesloten voor verkeer en gelden op een aantal plaatsen een parkeerverbod. Lees hier meer.

Verkeersmaatregelen tijdens Groene Loper Run op 1 april

Op (paas)zondag 1 april vindt de Groene Loper Run plaats. Het parcours van de Groene Loper Run gaat voor het grootste gedeelte over de Groene Loper tussen Geusselt en Europaplein. Daarom zijn tussen 12.00 en 17.00 uur een aantal wegen afgesloten voor autoverkeer. Lees hier meer.

BEREIKBAARHEID TIJDENS #4DAGENGROENELOPER

Geplaatst op 26 maart 2018

Op 29 maart tussen 11.15 en 12.00 uur verricht koning Willem-Alexander de symbolische opening van de Groene Loper op rotonde Scharnerweg. Hier kunt u bij zijn. Lees meer op www.a2maastricht.nl/koninklijkbezoek. Van 29 maart tot en met 1 april vinden allerlei activiteiten plaats om de symbolische opening van de Groene Loper te vieren. De activiteiten vinden plaats op en rond de Groene Loper tussen de Voltastraat en rotonde Scharnerweg. We informeren u over de bereikbaarheid.

Met de fiets en te voet

Kom zo veel mogelijk met de fiets of te voet. Het werkterrein van de Groene Loper is van 29 maart tot en met 1 april vrij toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Fietsen en e-bikes kunt u stallen in de omgeving, bijvoorbeeld bij de fietsenrekken voor Trefcentrum Wittevrouwenveld.

Per brom- of snorfiets

Binnen het werkterrein zijn brom- en snorfietsen niet toegestaan. Hiervoor is ook geen stalling. Komt u toch per brom- of snorfiets naar de Groene Loper? Dan moet u deze stallen in de omgeving en van daaruit te voet verder gaan.

Met het OV

Komt u met de trein? Vanaf het Centraal Station Maastricht is het ongeveer 10 à 15 minuten wandelen naar de Voltastraat of rotonde Scharnerweg.

Reist u per bus? Vanaf Station Maastricht kunt u verschillende buslijnen nemen richting rotonde Scharnerweg. U kunt het beste uitstappen bij de bushalte Koningsplein. Meer informatie? Kijk op de website van Arriva

Per auto

Komt u met de auto? Gratis parkeren kan op het Stadionplein bij het Geusseltstadion. Of maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad. Bij P+R Maastricht Noord parkeert u gratis en kunt met de trein naar het Centraal Station reizen (regulier OV- tarief). Als u vanaf P+R Maastricht Zuid (P5 Mecc) met buslijn 1 of 5 retour reist (OV-tarief van € 2,60) kunt u ook daar gratis parkeren. Met buslijn 1 of 5 reist u naar het Centraal Station. Van daaruit is het ongeveer 10 à 15 minuten wandelen naar de Voltastraat of rotonde Scharnerweg.

Tegen betaling kunt u parkeren bij parkeergarage De Colonel, P+R Station Maastricht (aan de Parallelweg) of P+R Meerssenerweg. Meer informatie vindt u op de website van Q-Park.

Kijk voor meer informatie over het programma tijdens #4dagenGroeneLoper op www.a2maastricht.nl/mijlpaalgroeneloper.

Fotograaf: Fred Berghmans