AANLEG GROENE LOPER

Sibemaweg drie weken gedeeltelijk afgesloten voor autoverkeer in april

Foto's werkzaamheden 13 april 2018

SIBEMAWEG DRIE WEKEN GEDEELTELIJK AFGESLOTEN VOOR AUTOVERKEER IN APRIL

Update 19 april 2018

Buiten is het heerlijk warm weer. Dat is genieten, maar daardoor heeft het nieuwe asfalt op de Sibemaweg wel langer nodig om af te koelen. Daarom is de weg nog even gedeeltelijk afgesloten. We verwachten de weg vrijdag 20 april in de loop van de dag open te stellen. Dank voor uw begrip en geduld tijdens de werkzaamheden!

Update 18 april 2018

Op donderdag 19 april is de verbinding Dokter Nevenstraat - Sibemaweg afgesloten voor autoverkeer. Auto’s kunnen dan niet vanaf de Akersteenweg, via de Dokter Nevenstraat, naar de Sibemaweg rijden en andersom. Gele omleidingsborden wijzen de weg. (Brom)fietsers kunnen langs het werk doorgaan.

Deze afsluiting is nodig in verband met asfaltwerkzaamheden, om nieuw en bestaand fietspad op de Sibemaweg goed op elkaar aan te sluiten.

Update 5 april 2018

Op de Sibemaweg vinden sinds 3 april werkzaamheden plaats. De weg is naar verwachting drie weken afgesloten voor autoverkeer tussen de Nijverheidsweg en de Dokter Nevenstraat.

Wat gaat er gebeuren?

Tussen de Sibemaweg en de Groene Loper wordt ‘de verlengde Dokter Nevenstraat’ aangelegd. In de toekomst gaat de fietsroute van de Akersteenweg naar de John F. Kennedysingel over deze nieuwe weg. Vanaf de Akersteenweg komen fietsers dan de Dokter Nevenstraat af, steken ze de Sibemaweg over naar ‘de verlengde Dokter Nevenstraat’ en via de Groene Loper kunnen ze dan naar de John F. Kennedysingel fietsen.

Op de Sibemaweg komt ter hoogte van de nieuwe ‘verlengde Dokter Nevenstraat’ een plateau (een lange drempel) om de snelheid van verkeer te remmen. En er komt een middeneiland, zodat fietsers de mogelijkheid hebben om in twee etappes oversteken.

Hinder voor verkeer

De Sibemaweg is afgesloten voor autoverkeer tussen de Nijverheidsweg en de Dokter Nevenstraat. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden langs het werk doorgaan. (Brom)fietsers moeten voor hun eigen veiligheid wel even afstappen om het werk te passeren.

  • Autoverkeer vanaf de Akersteenweg/Dokter Nevenstraat kan wel rechtsaf richting Scharnerweg. Linksaf, richting Nijverheidsweg/Philipsweg, is niet mogelijk. 
  • Autoverkeer vanuit de richting Scharnerweg kan gewoon via de Sibemaweg/Dokter Nevenstraat de Akersteenweg op rijden. Rechtdoor, richting Nijverheidsweg/Philipsweg, is niet mogelijk. 
  • Autoverkeer vanuit de richting Philipsweg kan ook niet over de Sibemaweg in de richting Scharnerweg.
  • Autoverkeer vanaf de Nijverheidsweg kan niet rechtsaf de Sibemaweg op richting Scharnerweg. Linksaf, richting Philipsweg, is wel mogelijk.
Kijk voor alle omleidingsroutes en de extra reistijd op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Gaat u met de auto de weg op? Wees alert op gewijzigde situaties en let op de gele omleidingsborden.

Hinder voor omwonenden

Omdat we werken met machines en materieel moeten omwonenden rekening houden met geluids- en trillingshinder. Daarnaast kan ook vrachtverkeer hinder opleveren. De bouwers van Avenue2 werken van maandag tot en met vrijdag dagelijks van 07.00 tot 17.00 uur. Bij tegenvallers is uitloop tot in de avonduren of in het weekend niet uitgesloten.

Fotograaf: Fred Berghmans