INGEBRUIKNAME GROENE LOPER

Nieuwe fietsroute Heer/Cadier en Keer - Centrum-Zuid

Groene Loper in gebruik

Woensdag 13 juni zijn de laatste hekken weggehaald en is de Groene Loper in gebruik genomen. Wandelen, fietsen, joggen, brommen, rijden… Hoe gaan we de Groene Loper gebruiken? Lees erover op www.a2maastricht.nl/
gebruikgroeneloper
.

NIEUWE FIETSROUTE HEER/CADIER EN KEER - CENTRUM-ZUID

Geplaatst op 19 juni 2018

Nu de Groene Loper in gebruik is, geldt een nieuwe route voor fietsers van Heer/Cadier en Keer naar Centrum-Zuid. Het fietspad vanaf de Akersteenweg naar de John F. Kennedysingel komt niet terug zoals voorheen. Fietsers vanuit Heer/Cadier en Keer naar Centrum-Zuid moesten vanwege de aanleg van de Groene Loper, en daarmee de nieuwe fietsroute, lange tijd omfietsen via de Adelbert van Scharnlaan. Nu hoeft dat niet meer. 

Voortaan kan fietsverkeer vanaf de Akersteenweg, via de Dokter Nevenstraat, de verlengde Dokter Nevenstraat, over de Groene Loper en het Winterbed naar de John F. Kennedysingel fietsen. Daarnaast is het mogelijk om over de Groene Loper en via de spoorwegovergang bij de Bloemenweg, richting MECC en de John F. Kennedysingel te gaan. 

De fietsroute in de andere richting (vanuit Centrum-Zuid richting Heer/Cadier en Keer) is al langer in gebruik. Fietsers in die richting kunnen er nu ook voor kiezen via de Groene Loper te rijden.