AANLEG GROENE LOPER

Brug over Geusseltvijver maakt 5 kilometer Groene Loper compleet

De nieuwe recreatieve route van de Groene Loper slingert over een lengte van ongeveer vijf kilometer vanaf de Bloemenweg bij het Europaplein aan de zuidkant van de stad tot aan Buitenplaats Vaeshartelt in Buitengoed Geul en Maas ten noorden van de stad. In mei 2016 namen we het landelijke deel in gebruik, tussen de Severenstraat en de Meerssenerweg en in juni 2018 het deel in de stad in (tussen Europaplein en Geusselt, ofwel tussen de Bloemenweg en de Stadionweg). En vanaf eind volgende week is ook het stukje Groene Loper in het Geusseltpark, tussen de Stadionweg en de Severenstraat open.

WERKZAAMHEDEN GROENE LOPER

Geupdate op 22 november 2018

Avenue 2 voert nog steeds werkzaamheden uit aan de Groene Loper. Het werk aan de brug over de  Geusseltvijver is inmiddels klaar en de brug is nu open voor fietsers en voetgangers. Het stukje Groene Loper bij rotonde Scharnerweg, waar begin oktober een stuk GraviLyn werd vervangen, is inmiddels uitgehard en sinds vrijdag 16 november weer toegankelijk voor het publiek. 

De komende periode ziet u de mannen van Avenue2 nog links en rechts aan de slag om de laatste puntjes op de i te zetten. Zo wordt  komende week de grond rondom de boombogen op de Groene Loper netjes afgewerkt met klinkers.

BRUG OVER GEUSSELTVIJVER

Om de Groene Loper in het Geusseltpark compleet te maken, hebben we een brug aangelegd over de Geusseltvijver. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond en de brug is in gebruik genomen. Met deze klus is 5 kilometer Groene Loper compleet.

Laatste stukje Groene Loper

Met de brug over de Geusseltvijver ontstaat de verbinding tussen de Groene Loper in de stad en het landelijke deel richting Buitengoed Geul en Maas. Vanaf de Stadionweg gaat de Groene Loper door het Geusseltpark, over de vijver, langs Kasteel Geusselt, richting de Wielerbaan. 

Het stukje Groene Loper in het Geusseltpark, tussen de Stadionweg en de Severenstraat, is het laatste stukje Groene Loper dat we in gebruik nemen. 

REPARATIEVAK GRAVILYN BIJ ROTONDE SCHARNERWEG EIND DEZE WEEK OPEN

Ten zuiden van de rotonde Scharnerweg werden begin oktober enkele herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het GraviLyn op het middenpad van de Groene Loper. We verwachten dat eind deze week het nieuwe GraviLyn voldoende is uitgehard zodat ook dit stukje Groene Loper weer toegankelijk is voor voetgangers en fietsers.