VOORBEREIDINGEN AANLEG GROENE VOORLOPER VOOR A2 MAASTRICHT (GEPLAATST 18 NOVEMBER 2009)

Zoals bekend is verbetering van de leefomgeving een van de belangrijkste doelstellingen van het project A2 Maastricht.  
Daarom wordt een schaalmodel op ware grootte van de Groene Loper voor voetgangers nu aangelegd in het Geusseltpark; de Groene voorLoper. De locatie ligt aan de Stadionweg, tegenover het kantoor van de Kamer van Koophandel (zie kaart hieronder). 

Waarom een Groene voorLoper?
Projectbureau A2 Maastricht en Avenue2 kijken steeds vooruitDoor een Groene voorLoper voor voetgangers aan te leggen creëren we een schaalmodel van De Groene Loper op ware grootte. Hiermee bieden we iedereen de mogelijkheid kennis te maken met een belofte voor de toekomst van 2016:

 

  • Ontdek de eerste verandering in de leefomgeving.
  • Ontdek de recreatieve verbinding voor voetgangers en straks ook voor fietsers door Maastricht Oost, van Noord naar Zuid.
  • Ontdek de verbinding tussen stad en landgoederenzone, van Oost naar West.

 

Andere doelstellingen van het project zijn: bereikbaarheid en doorstroming, verkeersveiligheid en stedelijke vernieuwing.

 

Locatie Groene voorLoper voor voetgangers. Het schaalmodel op ware grootte wordt 25 meter lang.

Opdrachtgever is: projectbureau A2 Maastricht. Opdrachtnemer is: Avenue2. 

Vanaf 19 november zijn al de eerste werkzaamheden te zien. Er wordt onder andere een pad aangelegd, banken en een lantaarnpaal worden geplaatst en bomen geplant.  

De Groene voorLoper wordt op 2 december om ongeveer 16.00 uur geopend.

Dit bericht van de voorbereidingen voor de aanleg van de Groene voorLoper is verspreid in een brief aan bedrijven en omwonenden in de buurt van genoemde locatie in het Geusseltpark, via een digitaal A2-voortgangsbericht aan het A2-Buurtenplatform en het A2-Bedrijvenplatform. 

De aanbestedingsprocedure voor het project is inmiddels afgesloten. Ter afronding van de publieke procedures wordt het plan de Groene Loper komend jaar uitgewerkt in een ontwerp-tracébesluit en ontwerpbestemmingsplan. Hierop zal wederom inspraak plaatsvinden.