START VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN ECODUCT KRUISBERG (GEPLAATST 18 MAART 2010)

Op 11 maart heeft de Stuurgroep A2 Maastricht waarin Rijkswaterstaat, gemeente Maastricht, Provincie Limburg en gemeente Meerssen samenwerken, besloten het ecoduct Kruisberg toe te voegen aan A2 Maastricht.  

Over de A2 ter hoogte van Meerssen/Bunde komt het ecoduct Kruisberg. Het ecoduct bestaat uit twee onderdelen over de A2 richting Maastricht, Kruisberg en over de A2 richting Eindhoven, Kalverbosch. Versterking van de natuur in de Landgoederenzone is één van de doelstellingen van A2 Maastricht, daarom heeft Rijkswaterstaat gevraagd om het ecoduct Kruisberg toe te voegen aan het project. Naar verwachting zal het ecoduct worden opgeleverd in de tweede helft van 2011.

Voorbereidende werkzaamheden
De voorbereidende werkzaamheden starten op 22 maart. Van 22 maart tot en met 24 maart worden bomen gerooid.

Afsluiting fietspad
Van 22 maart tot en met 24 maart zal het fietspad dat parallel loopt aan de A2 in beide richtingen (Beek en Bunde), worden afgesloten van 8:00 uur tot 16:00 uur.
Er worden omleidingroutes aangegeven. Fietsers dienen rekening te houden met ongeveer 15 minuten vertraging.

Vertraging Vliegveldweg
Op 22 maart zal op de Vliegveldweg, ten noorden van parkeerplaats Kruisberg, een rijstrook beschikbaar zijn van 9:00 uur tot 15:00 uur. Automobilisten dienen rekening te houden met vertraging.