AFSLUITING A2 (GEPLAATST 11 APRIL 2011)

Op dit moment vinden aanvullende voorbereidende werkzaamheden plaats voor het plan de Groene Loper van Avenue2. Zo zal uitvoerder Avenue2 de komende weken de liggers van de ecoducten plaatsen ter hoogte van Kruisberg.
 
Wat zijn de gevolgen van de werkzaamheden?
In de weekenden van 6 tot en met 9 mei en van 13 tot en met 16 mei worden de liggers van de ecoducten over de A2 geplaatst. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is het nodig dat de A2 afgesloten wordt voor al het verkeer.

Terugblik: plaatsen liggers ecoducten Bunderbosch
Vorig weekend, van 6 tot en met 9 mei, werden de liggers voor het ecoduct Bunderbosch geplaatst. De werkzaamheden en openstelling van de A2 zijn volgens planning verlopen. Op vrijdagavond werd de pers uitgenodigd om naar de start van de werkzaamheden te komen kijken. Van pers waren aanwezig: aencmedia (huis-aan-huisbladen), radio- en tv-zender L1 en Dagblad de Limburger. Berichtgeving afgelopen zaterdag over de plaatsing van de liggers op L1 en in De Limburger. Daarnaast lokte het plaatsen van de ligger ook heel wat belangstellenden die erg enthousiast waren over de werkzaamheden en de informatie die ze ter plaatse ontvingen.
Komend weekend, van 13 tot en met 16 mei, worden de liggers voor het ecoduct Kalverbosch geplaatst. Hiervoor wordt de A2 richting Eindhoven tussen Maastricht Aachen Airport en knooppunt Kruisdonk ’s nachts afgesloten voor al het verkeer

Feiten en cijfers over het plaatsen van de liggers voor de ecoducten

De totale lengte van de geladen vrachtauto voor de liggers is:

  • circa 32 meter (6 à 7 assen) voor ecoduct Bunderbosch;
  • circa 54 meter (12 à 15 assen) voor ecoduct Kalverbosch

Het totale gewicht van de geladen vrachtauto voor de liggers is:

  • Bunderbosch circa 60-70 ton
  • Kalverbosch circa 120-140 ton

Het gewicht van een enkele ligger bedraagt:

  • 30 ton voor ecoduct Bunderbosch
  • 60 ton voor ecoduct Kalverbosch

Het brugdek bestaat uit 21 liggers met aan de buitenzijde 2 schuin aflopende randliggers. Dit betekent dat er 23 hijshandelingen nodig zijn per brugdek.