Vonnis rechtbank Midden-Nederland

Klik hier om de uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland inzake het kort geding Rimec te bekijken.

Kamervragen

28 november 2013
Brief aan de Tweede Kamer met beantwoording van de vragen over de inzet van buitenlandse werknemers bij A2 Maastricht. De vragen werden in oktober 2013 gesteld door de leden Kerstens, Kuiken en Fokke (allen PvdA). Lees de brief hier.

11 juni 2012
Brief aan de Tweede Kamer met beantwoording van de vragen over de inzet van buitenlandse werknemers bij A2 Maastricht. De vragen werden in mei 2012 gesteld door meneer Ulenbelt (SP) en beantwoord door minister Kamp. Lees de brief hier.

REACTIES OP KORT GEDING RIMEC

Opdrachtnemer: Avenue2

De rechter heeft vandaag 11 december 2013 het zogenaamde derdenbeslag opgeheven. Het Technische Bureau voor Bouwnijverheid had beslag gelegd op de vorderingen die Rimec heeft op Avenue2 in het kader van verrichte werkzaamheden.
De uitspraak is belangrijk voor de werknemers van Rimec en voor de voortgang van de uitvoering van A2 Maastricht. Rimec kan nu zelf haar betalingsverplichtingen aan de Portugese werknemers voldoen.
Inhoudelijk kan Avenue2 nog niet reageren. Het vonnis moet eerst goed bestudeerd worden. Ondertussen gaat Avenue2 verder met het uitwerken van de aanbevelingen van de expertcommissie.

Opdrachtgever: Projectbureau A2 Maastricht

Projectbureau A2 Maastricht heeft kennisgenomen van de rechterlijke uitspraak. Voor de inzet van buitenlandse werknemers heeft de expertcommissie eerder geconstateerd dat wij als opdrachtgever geen enkele contractuele verantwoordelijkheid hebben en niet beschikken over een rechtsmiddel om maatregelen op te leggen. Wel hebben wij er steeds op aangedrongen dat Avenue2 de aanbevelingen van de expertcommissie accepteert. Inmiddels constateren we dat onze bouwer haar maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft genomen en bezig is met het uitwerken van de aanbevelingen van de expertcommissie.