HIJSKRAAN OP RAILS

Voorbereidend (nacht)werk

Vóórdat we traverse en hijskraan plaatsen, moeten we een deel van de bouwkuip bij de Bauduinstraatbrug al uitgraven. Zodat er voldoende ruimte is om – na plaatsing – ook onder de traverse door te graven en rijden.  Het graafwerk gebeurt overdag. Dat geldt niet voor het transport van de traverse-onderdelen. Dat is namelijk – door de omvang van de traverse-onderdelen – een ‘speciaal transport’ en mag pas ná 20.00 uur over de snelweg rijden. Omdat de onderdelen vanuit Dordrecht aangevoerd worden, komen deze in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 september aan. Rond middernacht hijsen we de onderdelen vanaf de N2  op het werkterrein. Zo liggen deze 's ochtends vroeg klaar voor de opbouw van de traverse.

TWEEDE TRAVERSE BIJ PRES. ROOSEVELTLAAN

Geplaatst op 29 augustus 2013

Tijdens de bouw van de A2-tunnel zet bouwer Avenue2 zogenaamde ‘traverses’  in, verrijdbare platforms tussen de bouwkuipwanden. Sinds juni 2013 zetten we in het zuidelijke deel van de N2-bouwkuip al een eerste traverse in. En nu komt er een tweede traverse bij, ter hoogte van de President Rooseveltlaan.
Waarom?
Naast de N2-bouwkuip  is  niet genoeg ruimte om hijskranen op te stellen. Daarom zetten we de hijskranen-  met behulp van de traverses – bovenop de bouwkuip. Zo kan bouwer Avenue2  toch overal een hijskraan inzetten.  Maar één traverse met hijskraan is niet genoeg. Daarom komt er al snel een tweede traverse bij.  Een derde traverse volgt naar verwachting in maart 2014.
Waar?
De eerste traverse is al aan het werk  tussen de Nassaulaan en Gemeenteflat. De tweede traverse komt binnenkort in het noordelijke deel van de N2-bouwkuip en rijdt op en neer tussen de Voltastraat en Bauduinstraatbrug. Opbouw van de tweede traverse vindt plaats ten zuiden van  de Bauduinstraatbrug.  
Wanneer?
Dinsdagochtend 17 september, om 07.00 uur, start de opbouw van de traverse bij de President Rooseveltlaan. Dat betekent dat we allereerst de onderstellen met wielen bovenop de bouwkuipwanden plaatsen. Dan volgen – onder andere - de draagbalken, trappen en liggers voor het brugdek. Omstreeks het middaguur is het zover: dan plaatsen we de 120-tons hijskraan bovenop de traverse. Wilt u weten hoe we dat doen? Bekijk dan hieronder het time-lapse filmpje van het plaatsen van de eerste traverse bij Oranjeplein-Oost.
Foto: Frans Senden