AFBOUW TOTALE VERKEERSSYSTEEM VOOR A2 MAASTRICHT

Lokale rijroutes tijdens ombouw knooppunt Europaplein

Vanuit het noorden naar Centrum Zuid / Cadier en Keer / Céramique?

Fout gereden?

Heeft u een afslag gemist of bent u even de weg kwijt? Geen nood: tijdelijke omleidingsroutes leiden u weer naar uw bestemming. Ga niet zelf zoeken, maar volg de borden langs de weg. Breng uzelf en andere weggebruikers daarnaast niet in gevaar. Ga bijvoorbeeld niet op het laatste moment wisselen van rijbaan en over het verdrijvingsvlak rijden. Dat is gevaarlijk en onverstandig.

Lokale rijroutes

Volg de borden en zet uw navigatiesysteem uit

Maastricht Bareikbaar

Kijk voor omleidingsroutes voor lokaal verkeer van en naar Luik tijdens de ombouw van knooppunt Europaplein op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar.

Ombouw Europaplein

Sinds vrijdag 16 december rijdt verkeer door de vier tunnelbuizen van de Koning Willem Alexandertunnel. Toch zijn nog niet alle rijstroken beschikbaar omdat sommige oude en nieuwe wegen elkaar nog kruisen. Nu het overgrote deel van het noord-zuid verkeer ondergronds doorgaat, is ruimte vrijgekomen voor de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht. We hanteren een strakke planning en beginnen met de ombouw van knooppunt Europaplein. Lokaal verkeer van en naar Luik moet rekening houden met forse hinder door extra reistijd en omleidingsroutes.

Definitieve rijroutes

Wilt u weten welke rijroutes rondom knooppunt Europaplein gelden na afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht? Klik dan hier.

RANDWYCK - EYLDERGAARD - DE HEEG - HEUGEM - GRONSVELD - EIJSDEN

Rijroutes voor lokaal verkeer tijdens de ombouw van knooppunt Europaplein

Update 25 januari 2017

Al het doorgaande verkeer is sinds vrijdag 16 december 2016 uit de stad verdwenen en rijdt op de A2 door de onderste tunnelbuizen. Ook de bovenste tunnelbuizen, die bij Geusselt in het noorden en Europaplein in het zuiden, aansluiten op de stad, worden in gebruik genomen. Dat geldt niet voor alle rijstroken, omdat sommige oude en nieuwe wegen elkaar nog kruisen. Voor de verkeersstroom van zuid naar noord is de aansluiting bij Geusselt compleet. Voor alle rijrichtingen geldt dat u vanzelf naar de juiste rijbaan wordt geleid als u de borden naar uw bestemming volgt en het navigatiesysteem uitzet. 

Afbouw totale verkeersysteem voor A2 Maastricht

Maandagavond 30 januari start de afbouw van het totale verkeerssyteem voor A2 Maastricht. Knooppunt Europaplein nemen we als eerste onder handen. De oprit naar de A2 richting Luik vanaf de John F. Kennedysingel sluiten we af, net als afrit 54 (Europaplein/Akersteenweg). Lokaal verkeer van en naar Luik wordt vanaf de John F. Kennedysingel omgeleid. Om ruimte vrij te maken voor de ombouw van de Kennedysingel leggen we een tijdelijke rotonde aan bij Europaplein-Noord (ter hoogte van de Nassaulaan, zie afbeelding hieronder). Tijdens de ombouw van knooppunt Europaplein kan lokaal verkeer via de tijdelijke rotonde in alle rijrichtingen doorgaan, uitgezonderd van en naar het zuiden (Luik). Eind maart is de ombouw van knooppunt Europaplein gereed en kan lokaal verkeer via de bovenste (N2) tunnelbuis vanaf Geusselt ondergronds doorgaan naar de John F. Kennedysingel.

Naar Eindhoven (A2)/Heerlen (A79), komende vanaf Randwyck/Eyldergaard/De Heeg/Heugem

Verkeer gaat door via de onderste (A2) tunnelbuis

Volg vanaf oprit 55 (Randwyck/Oeslingerbaan) de borden ‘Eindhoven - Heerlen - Aachen’.

Naar kruispunt Geusselt/Centrum Noord/Berg en Terblijt, komende vanaf Randwyck/Eyldergaard/De Heeg/Heugem:

Verkeer gaat door via de bovenste (N2) tunnelbuis bij knooppunt Europaplein

Volg vanaf oprit 55 (Randwyck/Oeslingerbaan) de borden ‘Maastricht Centrum-Noord - Berg en Terblijt’. Via afrit 53 aan het einde van de (N2) tunnelbuis komt verkeer uit op de Terblijterweg.

Naar afrit 55 (Randwyck/Oeslingerbaan)), komende vanaf Eindhoven (A2)/Heerlen (A79)

Verkeer gaat door via de bovenste (N2)tunnelbuis bij Geusselt.

Volg vanaf knooppunt Kruisdonk de borden ‘Cadier en Keer - Berg en Terblijt - Hasselt - Maastricht’. Houd daarna de borden 'Liège - Cadier en Keer - Maastricht Centrum-Zuid' aan. 

* Het AZM (MUMC+) en MECC zijn ook bereikbaar via de onderste (A2) tunnelbuis richting Luik 

Naar Luik, komende vanaf Centrum Noord (Noorderbrug)

Verkeer gaat bovengronds door

Vanaf de Viaductweg slaat verkeer bij kruispunt Geusselt rechtsaf naar de President Rooseveltlaan (de voormalige tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein). Via de John F. Kennedysingel gaat verkeer vervolgens verder naar de Limburglaan, Hoge Weerd en oprit 56 (Gronsveld/Köbbesweg).

Naar Randwyck, Eyldergaard, De Heeg Heugem, komende vanuit Luik

OMLEIDINGSROUTE: verkeer gaat bovengronds door

Verkeer wordt via afrit 56 (Gronsveld), Hoge Weerd en Limburglaan omgeleid.

Vanuit het noorden naar Centrum Zuid / Cadier en Keer / Céramique:

Komt u vanuit het noorden (A2 Eindhoven / A79 Heerlen) en wilt u naar:
  • Komt u vanuit het noorden (A2/A79) en wilt u naar:
    stadscentrum of Randwyck-Noord (omgeving Provinciehuis) via de John F.
    Kennedysingel, of juist richting Cadier en Keer via de Akersteenweg: houd bij knooppunt Kruisdonk rechts aan en volg 'Maastricht'(N2) op de borden. U blijft in dit geval bovengronds rijden. Via de President Rooseveltlaan (de voormalige tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein) gaat u verder naar de John F. Kennedysingel.U maakt géén gebruik van de tunnel. 
  • Randwyck-Zuid (ziekenhuis, MECC en omgeving): kies bij knooppunt Kruisdonk voor Maastricht-Zuid (A2). U rijdt dan door de tunnel. 
Fotografie: Aron Nijs