AFBOUW TOTALE VERKEERSSYSTEEM VOOR A2 MAASTRICHT

Rijroutes voor lokaal verkeer tijdens de ombouw van knooppunt Europaplein

Vanuit het noorden naar Centrum Zuid / Cadier en Keer / Céramique?

Fout gereden?

Heeft u een afslag gemist of bent u even de weg kwijt? Geen nood: tijdelijke omleidingsroutes leiden u weer naar uw bestemming. Ga niet zelf zoeken, maar volg de borden langs de weg. Breng uzelf en andere weggebruikers daarnaast niet in gevaar. Ga bijvoorbeeld niet op het laatste moment wisselen van rijbaan en over het verdrijvingsvlak rijden. Dat is gevaarlijk en onverstandig.
Volg de borden en zet uw navigatiesysteem uit

Maastricht Bereikbaar

Wilt u weten welke omleidingsroutes gelden voor lokaal verkeer van en naar Luik tijdens de ombouw van knooppunt Europaplein? Kijk dan op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar.

Knelpunten

Bij knooppunt Europaplein bevindt zich de fly-over, die de bovenste (N2) tunnelbuis richting zuiden straks verbindt met de John F. Kennedysingel. Die verbinding kunnen we echter pas realiseren als verkeer door de tunnelbuizen gaat. In de week van maandag 23 tot en met vrijdag 27 januari start de ombouw van knooppunt Europaplein.

Definitieve rijroutes

Wilt u weten welke rijroutes gelden rondom knooppunt Europaplein na afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht? Klik dan hier.

SCHARN

Rijroutes voor lokaal verkeer tijdens de ombouw van knooppunt Europaplein

Update 25 januari 2017

Al het doorgaande verkeer is sinds vrijdag 16 december 2016 uit de stad verdwenen en rijdt op de A2 door de onderste tunnelbuizen. Ook de bovenste tunnelbuizen, die bij Geusselt in het noorden en Europaplein in het zuiden, aansluiten op de stad, worden in gebruik genomen. Dat geldt niet voor alle rijstroken, omdat sommige oude en nieuwe wegen elkaar nog kruisen. Voor de verkeersstroom van zuid naar noord is de aansluiting bij Geusselt compleet. Voor alle rijrichtingen geldt dat u vanzelf naar de juiste rijbaan wordt geleid als u de borden naar uw bestemming volgt en het navigatiesysteem uitzet. 

Afbouw totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht

Maandagavond 30 januari start de afbouw van het totale verkeerssyteem voor A2 Maastricht. Knooppunt Europaplein nemen we als eerste onder handen. De oprit naar de A2 richting Luik vanaf de John F. Kennedysingel sluiten we af, net als afrit 54 (Europaplein/Akersteenweg). Lokaal verkeer van en naar Luik wordt vanaf de John F. Kennedysingel omgeleid. Om ruimte vrij te maken voor de ombouw van de Kennedysingel leggen we een tijdelijke rotonde aan bij Europaplein-Noord (ter hoogte van de Nassaulaan, zie afbeelding hieronder). Tijdens de ombouw van knooppunt Europaplein kan lokaal verkeer via de tijdelijke rotonde in alle rijrichtingen doorgaan, uitgezonderd van en naar het zuiden (Luik). Eind maart is de ombouw van knooppunt Europaplein gereed en kan lokaal verkeer via de bovenste (N2) tunnelbuis vanaf Geusselt ondergronds doorgaan naar de John F. Kennedysingel.

Naar Eindhoven (A2)/Heerlen (A79), komende vanaf Scharn:

Verkeer gaat bovengronds door via de huidige rijroute(s)

Optie 1: via de Koning Clovisstraat, Czaar Peterstraat en Terblijterweg verder naar de oprit naar de A2 vanaf de Terblijterweg.
Optie 2*: (tijdelijke rijroute) via de Dr. Nevenstraat en Akersteenweg naar oprit 54 (Europaplein/Akersteenweg). Verkeer rijdt via de President Rooseveltlaan (de voormalige tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein) door naar de dive-under Terblijterweg richting A2 en/of A79.

* Na ombouw van knooppunt Europaplein gaat verkeer via de bovenste (N2) tunnelbuis door naar Eindhoven (A2) en/of Heerlen (A79) 

Naar kruispunt Geusselt / Centrum Noord /Berg en Terblijt, komende vanaf Scharn:

Verkeer gaat door via de huidige (bovengrondse)  rijroute

Via de Koning Clovisstraat en Czaar Peterstraat gaat verkeer door naar de Terblijterweg (Berg en Terblijt).

Naar Scharn, komende vanaf Eindhoven (A2)/Heerlen (A79):

Verkeer gaat via kruispunt Geusselt bovengronds door richting Terblijterweg.

Volg vanaf knooppunt Kruisdonk de borden ‘Cadier en Keer - Berg en Terblijt - Hasselt - Maastricht’. Houd daarna de borden 'Liège -Cadier en Keer -  Maastricht Centrum-Zuid' aan. Ter hoogte van kruispunt Geusselt slaat verkeer linksaf naar de Terblijterweg (Berg en Terblijt).

Naar Scharn, komende vanaf Centrum Noord (Noorderbrug):

Verkeer gaat bovengronds door via de huidige rijroute

Verkeer gaat via de Viaductweg en kruispunt Geusselt verder naar de Terblijterweg (Berg en Terblijt).

Naar Luik, komende vanaf Scharn:

OMLEIDINGSROUTE: verkeer gaat bovengronds door via een omleidingsroute

Verkeer rijdt via de Sibemaweg, Dr.Nevenstraat naar de tijdelijke rotonde bij Europaplein Noord en volgt vanaf de John F. Kennedysingel een omleidingsroute via de Limburglaan, Hoge Weerd en oprit 56 (Gronsveld).

Naar afrit 55 (Randwyck/Oeslingerbaan), komende vanaf Scharn:

OMLEIDINGSROUTE Verkeer gaat bovengronds door via een omleidingsroute

Verkeer rijdt via de Sibemaweg, Dr.Nevenstraat naar de tijdelijke rotonde bij Europaplein Noord en gaat van daaruit verder naar de John F. Kennedysingel, Limburglaan naar de Oeslingerbaan..

Vanuit het noorden naar Centrum Zuid / Cadier en Keer / Céramique

Komt u vanuit het noorden (A2 Eindhoven / A79 Heerlen) en wilt u naar:
  • stadscentrum of Randwyck-Noord (omgeving Provinciehuis) via de John F. Kennedysingel, of juist richting Cadier en Keer via de Akersteenweg: houd bij knooppunt Kruisdonk rechts aan en volg ‘Maastricht’ (N2) op de borden. U blijft in dit geval bovengronds rijden via de President Rooseveltlaan (de voormalige tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein) en maakt géén gebruik van de tunnel. 
  • Randwyck-Zuid (ziekenhuis, MECC en omgeving): kies bij knooppunt Kruisdonk voor Maastricht-Zuid (A2). U rijdt dan door de tunnel. 
Fotografie: Aron Nijs