AFBOUW TOTALE VERKEERSSYSTEEM VOOR A2 MAASTRICHT

Lokale rijroutes tijdens de ombouw van knooppunt Europaplein

Vanuit het noorden naar Centrum Zuid / Cadier en Keer / Céramique?

Fout gereden?

Heeft u een afslag gemist of bent u even de weg kwijt? Geen nood: tijdelijke omleidingsroutes leiden u weer naar uw bestemming. Ga niet zelf zoeken, maar volg de borden langs de weg. Breng uzelf en andere weggebruikers daarnaast niet in gevaar. Ga bijvoorbeeld niet op het laatste moment wisselen van rijbaan en over het verdrijvingsvlak rijden. Dat is gevaarlijk en onverstandig.
Volg de borden en zet uw navigatiesysteem uit

Maastricht Bereikbaar

Wilt u weten welke omleidingsroute geldt voor lokaal verkeer van en naar Luik tijdens de ombouw van knooppunt Europaplein? Kijk dan op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar.

Knelpunten

Bij kruispunt Geusselt zitten er nog verschillende knelpunten in de weg van de volledige ingebruikname. Bijvoorbeeld ter hoogte van de Wielerbaan, waar bestaande én nieuwe rijbanen op elkaar moeten worden aangesloten. Bij kruispunt Geusselt sluiten we de Viaductweg aan op de nieuwe rijbaan richting A2/A79  en de tunnelmond richting zuiden. Pas als de tijdelijke N2 niet meer nodig is, kunnen we kruispunt Geusselt afbouwen: eerst moeten we knooppunt Europaplein ombouwen
Knelpunt bij kruispunt Geusselt Knelpunt bij kruispunt Geusselt
Knelpunt bij de Wielerbaan Knelpunt bij de Wielerbaan

Definitieve rijroutes rondom knooppunt Europaplein

Wilt u weten welke rijroutes rondom knooppunt Europaplein gelden na afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht? Klik dan hier.

WITTEVROUWENVELD - BERG EN TERBLIJT

Rijroutes voor lokaal verkeer tijdens de ombouw van knooppunt Europaplein

Update 23 janauri 2017

Al het doorgaande verkeer is sinds vrijdag 16 december 2016 uit de stad verdwenen en rijdt op de A2 door de onderste tunnelbuizen. Ook de bovenste tunnelbuizen, die bij Geusselt in het noorden en Europaplein in het zuiden, aansluiten op de stad, worden in gebruik genomen. Dat geldt niet voor alle rijstroken, omdat sommige oude en nieuwe wegen elkaar nog kruisen. Voor de verkeersstroom van zuid naar noord is de aansluiting bij Geusselt compleet. Voor alle rijrichtingen geldt dat u vanzelf naar de juiste rijbaan wordt geleid als u de borden naar uw bestemming volgt en het navigatiesysteem uitzet. 

Afbouw totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht

Maandagavond 30 januari start de afbouw van het totale verkeerssyteem voor A2 Maastricht. Knooppunt Europaplein nemen we als eerste onder handen. De oprit naar de A2 richting Luik vanaf de John F. Kennedysingel sluiten we af, net als afrit 54 (Europaplein/Akersteenweg). Lokaal verkeer van en naar Luik wordt vanaf de John F. Kennedysingel omgeleid. Om ruimte vrij te maken voor de ombouw van de Kennedysingel leggen we een tijdelijke rotonde aan bij Europaplein-Noord (ter hoogte van de Nassaulaan, zie afbeelding hieronder). Tijdens de ombouw van knooppunt Europaplein kan lokaal verkeer via de tijdelijke rotonde in alle rijrichtingen doorgaan, uitgezonderd van en naar het zuiden (Luik). Eind maart is de ombouw van knooppunt Europaplein gereed en kan lokaal verkeer via de bovenste (N2) tunnelbuis vanaf Geusselt ondergronds doorgaan naar de John F. Kennedysingel.

Naar Eindhoven (A2)/Heerlen (A79), komende vanaf Wittevrouwenveld:

Verkeer gaat bovengronds door via de huidige rijroute

Via de Koning Clovisstraat, Czaar Peterstraat en Terblijterweg gaat verkeer verder naar de oprit naar de A2 en/of A79 vanaf de Terblijterweg.

Naar Wittevrouwenveld en/of Berg en Terblijt, komende vanaf Eindhoven (A2)/Heerlen (A79):

Verkeer gaat bovengronds door naar de Terblijterweg

Volg vanaf knooppunt Kruisdonk de borden ‘Cadier en Keer - Berg en Terblijt - Hasselt - Maastricht’. Houd daarna de borden 'Liège -Cadier en Keer -  Maastricht Centrum-Zuid' aan. Ter hoogte van kruispunt Geusselt slaat verkeer linksaf naar de Terblijterweg.

Naar Luik en/of afrit 55 (Randwyck/Oeslingerbaan), komende vanaf Wittevrouwenveld:

Verkeer gaat door via een omleidingsroute

Via de Sibemaweg en Dr. Nevenstraat gaat verkeer verder naar de tijdelijke rotonde bij Europaplein Noord. Vanaf de John F. Kennedysingel volgt verkeer een omleidingsroute via de Limburglaan richting Oeslingerbaan of verder naar de Hoge Weerd en oprit 56 (Gronsveld).

Naar de Noorderbrug, komende vanaf Wittevrouwenveld of Berg en Terblijt:

Verkeer gaat bovengronds door via de huidige rijroute

Verkeer rijdt via de Koning Clovisstraat en Czaar Peterstraat naar de Terblijterweg en kruispunt Geusselt.

Naar Wittevrouwenveld of Berg en Terblijt, komende vanaf Centrum Noord (Noorderbrug):

Verkeer gaat door via de huidige rijroute

Verkeer gaat via de Viaductweg en kruispunt Geusselt verder naar de Terblijterweg.

Naar Wittevrouwenveld en/of Berg en Terblijt, komende vanaf Centrum Zuid / Cadier en Keer

TIJDELIJKE RIJROUTE: verkeer maakt gebruik van een omleidingsroute*

Verkeer kan niet doorgaan via de President Roseveltlaan (de voormalige tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein) en/of bovenste (N2) tunnelbuis. Hier geldt de volgende omleidingsroute: Akersteenweg - Vijverdalseweg - Terblijterweg.

* Na ombouw van knooppunt Europaplein gaat verkeer via de bovenste (N2) tunnelbuis door richting kruispunt Geusselt/Berg en Terblijt/Centrum Noord of naar Eindhoven (A2) of Heerlen (A79).

Vanuit het noorden naar Centrum Zuid / Cadier en Keer / Céramique

Komt u vanuit het noorden (A2 Eindhoven / A79 Heerlen) en wilt u naar:
  • stadscentrum of Randwyck-Noord (omgeving Provinciehuis) via de John F. Kennedysingel, of juist richting Cadier en Keer via de Akersteenweg: houd bij knooppunt Kruisdonk rechts aan en volg ‘Maastricht’ (N2) op de borden. U blijft in dit geval bovengronds rijden via de President Rooseveltlaan (de voormalige tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein) en maakt géén gebruik van de tunnel. 
  • Randwyck-Zuid (ziekenhuis, MECC en omgeving): kies bij knooppunt Kruisdonk voor Maastricht-Zuid (A2). U rijdt dan door de tunnel. 
Fotografie: Aron Nijs