INGEBRUIKNAME KONING WILLEM ALEXANDERTUNNEL

Lokale rijroutes sinds vrijdag 16 december 2016

Vanuit het noorden naar Centrum-Zuid/Limburglaan/Avenue Céramique

Fout gereden?

Heeft u een afslag gemist of bent u even de weg kwijt? Geen nood: tijdelijke omleidingsroutes leiden u weer naar uw bestemming. Ga niet zelf zoeken, maar volg de borden langs de weg. Breng uzelf en andere weggebruikers daarnaast niet in gevaar. Ga bijvoorbeeld niet op het laatste moment wisselen van rijbaan en over het verdrijvingsvlak rijden. Dat is gevaarlijk en onverstandig.

Lokale rijroutes

Volg de borden en zet uw navigatiesysteem uit

Knelpunten

Bij knooppunt Europaplein bevindt zich de fly-over, die de bovenste (N2) tunnelbuis richting zuiden straks verbindt met de John F. Kennedysingel. Die verbinding kunnen we echter pas realiseren als verkeer door de tunnelbuizen gaat. Begin 2017 sluiten we de tijdelijke N2 ter hoogte van Europaplein af en start de opbouw van de nieuwe aansluiting én de ombouw van de John F. Kennedysingel.

RANDWYCK - EYLDERGAARD - DE HEEG - HEUGEM - GRONSVELD - EIJSDEN

Update 20 december 2016

Al het doorgaande verkeer is sinds vrijdag 16 december 2016 uit de stad verdwenen en rijdt op de A2 door de onderste tunnelbuizen. Ook de bovenste tunnelbuizen, die bij Geusselt in het noorden en Europaplein in het zuiden, aansluiten op de stad, worden in gebruik genomen. Dat geldt niet voor alle rijstroken, omdat sommige oude en nieuwe wegen elkaar nog kruisen. Voor de verkeersstroom van zuid naar noord is de aansluiting bij Geusselt compleet. Voor alle rijrichtingen geldt dat u vanzelf naar de juiste rijbaan wordt geleid als u de borden naar uw bestemming volgt en het navigatiesysteem uitzet. We zetten hieronder op een rij welke rijroutes sinds vrijdag 16 december voor uw wijk gelden.

Naar Eindhoven (A2)/ Heerlen (A79), komende vanaf Randwyck/Eyldergaard/De Heeg/Heugem

Verkeer gaat door via de onderste (A2) tunnelbuis

Volg vanaf oprit 55 (Randwyck/Oeslingerbaan) de borden ‘Eindhoven - Heerlen - Aachen’.

Naar kruispunt Geusselt/Noorderbrug/Berg en Terblijt, komende vanaf Randwyck/Eyldergaard/De Heeg/Heugem:

Verkeer gaat door via de bovenste (N2) tunnelbuis bij knooppunt Europaplein

Volg vanaf oprit 55 (Randwyck/Oeslingerbaan) de borden ‘Maastricht Centrum-Noord - Berg en Terblijt’. Via de afrit aan het einde van de (N2) tunnelbuis komt verkeer uit op de Terblijterweg.

Naar afrit 55 (Randwyck/Oeslingerbaan)), komende vanaf Eindhoven (A2)/Heerlen (A79)

Verkeer gaat door via de bovenste (N2)tunnelbuis bij Geusselt.

Volg vanaf knooppunt Kruisdonk de borden ‘Cadier en Keer - Berg en Terblijt - Hasselt - Maastricht’. Houd daarna de borden 'Liège - Cadier en Keer - Maastricht Centrum-Zuid' aan. 

* Het AZM (MUMC+) en MECC zijn ook bereikbaar via de onderste (A2) tunnelbuis richting Luik 

Naar Luik. komende vanaf de Noorderbrug/Viaductweg

Verkeer gaat door via de huidige rijroute

Via de Viaductweg slaat verkeer bij kruispunt Geusselt rechtsaf naar de tijdelijke N2. Ter hoogte van de John F. Kennedysingel gaat verkeer verder via afrit 54 (Cadier en Keer) en steekt over naar de oprit naar de A2 richting Luik.

Opgelet: vanuit het noorden naar Centrum-Zuid/Limburglaan/Avenue Céramique

Komt u vanuit het noorden (A2 Eindhoven / A79 Heerlen) en wilt u naar:
  • stadscentrum of Randwyck-Noord (Limburglaan/Avenue/Céramique)) via de John F. Kennedysingel, of juist richting Cadier en Keer via de Akersteenweg: houd bij knooppunt Kruisdonk rechts aan en volg ‘Maastricht’ (N2) op de borden. U blijft in dit geval bovengronds rijden via de tijdelijke N2 en maakt géén gebruik van de tunnel. 
  • Randwyck-Zuid (ziekenhuis, MECC en omgeving): kies bij knooppunt Kruisdonk voor Maastricht-Zuid (A2). U rijdt dan door de tunnel.