INGEBRUIKNAME KONING WILLEM ALEXANDERTUNNEL

Lokale rijroutes sinds vrijdag 16 december 2016

Vanuit het noorden naar Centrum-Zuid/Limburglaan/Avenue Céramique?

Fout gereden?

Heeft u een afslag gemist of bent u even de weg kwijt? Geen nood: tijdelijke omleidingsroutes leiden u weer naar uw bestemming. Ga niet zelf zoeken, maar volg de borden langs de weg. Breng uzelf en andere weggebruikers daarnaast niet in gevaar. Ga bijvoorbeeld niet op het laatste moment wisselen van rijbaan en over het verdrijvingsvlak rijden. Dat is gevaarlijk en onverstandig.
Volg de borden en zet uw navigatiesysteem uit

Knelpunten

Bij knooppunt Europaplein bevindt zich de fly-over, die de bovenste (N2) tunnelbuis richting zuiden straks verbindt met de John F. Kennedysingel. Die verbinding kunnen we echter pas realiseren als verkeer door de tunnelbuizen gaat. Begin 2017 sluiten we de tijdelijke N2 ter hoogte van Europaplein af en start de opbouw van de nieuwe aansluiting én de ombouw van de John F. Kennedysingel.

SCHARN

Update 20 december 2016

Al het doorgaande verkeer is sinds vrijdag 16 december 2016 uit de stad verdwenen en rijdt op de A2 door de onderste tunnelbuizen. Ook de bovenste tunnelbuizen, die bij Geusselt in het noorden en Europaplein in het zuiden, aansluiten op de stad, worden in gebruik genomen. Dat geldt niet voor alle rijstroken, omdat sommige oude en nieuwe wegen elkaar nog kruisen. Voor de verkeersstroom van zuid naar noord is de aansluiting bij Geusselt compleet. Voor alle rijrichtingen geldt dat u vanzelf naar de juiste rijbaan wordt geleid als u de borden naar uw bestemming volgt en het navigatiesysteem uitzet. We zetten hieronder op een rij welke rijroutes sinds vrijdag 16 december voor uw wijk gelden.

Naar Eindhoven (A2)/Heerlen (A79), komende vanaf Scharn:

Verkeer gaat door via de huidige rijroute(s)

Optie 1: via de Koning Clovisstraat, Czaar Peterstraat en Terblijterweg verder naar de oprit naar de A2 vanaf de Terblijterweg.
Optie 2*: (tijdelijke rijroute) via de Dr. Nevenstraat en Akersteenweg naar oprit 54 (Europaplein/Akersteenweg). Verkeer rijdt via de tijdelijke N2 door naar de dive-under Terblijterweg richting A2 en/of A79.

* Na ombouw van de John F. Kennedysingel - begin 2017 - gaat verkeer via de bovenste (N2) tunnelbuis door naar Eindhoven (A2) of Heerlen (A79) 

Naar kruispunt Geusselt/Noorderbrug/Berg en Terblijt, komende vanaf Scharn:

Verkeer gaat door via de huidige rijroute

Via de Koning Clovisstraat en Czaar Peterstraat gaat verkeer door naar de Terblijterweg.

Naar Scharn, komende vanaf Eindhoven (A2)/Heerlen (A79):

Verkeer gaat via kruispunt Geusselt door richting Terblijterweg.

Volg vanaf knooppunt Kruisdonk de borden ‘Cadier en Keer - Berg en Terblijt - Hasselt - Maastricht’. Houd daarna de borden 'Liège -Cadier en Keer -  Maastricht Centrum-Zuid' aan. Ter hoogte van kruispunt Geusselt slaat verkeer linksaf naar de Terblijterweg.

Naar Scharn, komende vanaf de Noorderbrug:

Verkeer gaat bovengronds door via de huidige rijroute

Verkeer gaat via de Viaductweg en kruispunt Geusselt verder naar de Terblijterweg.

Naar Luik, komende vanaf Scharn:

TIJDELIJKE RIJROUTE: verkeer gaat bovengronds door via de huidige rijroute*

Verkeer rijdt via de Sibemaweg, Dr.Nevenstraat en John F. Kennedysingel naar de oprit naar de A2 richting Luik.

* Tijdens de ombouw van de John F. kennedysingel wordt de verkeerssituatie aangepast.

Naar afrit 55 (Randwyck/Oeslingerbaan), komende vanaf Scharn:

TIJDELIJKE RIJROUTE: Verkeer gaat bovengronds door via de huidige rijroute*

Verkeer rijdt via de Sibemaweg, Dr.Nevenstraat, John F. Kennedysingel en de oprit naar
de A2 richting Luik verder naar afrit 55 (Randwyck/Oeslingerbaan).

* Tijdens de ombouw van de John F. Kennedysingel wordt de verkeerssituatie aangepast.

Vanuit het noorden naar Centrum-Zuid/Limburglaan/Avenue Céramique

Komt u vanuit het noorden (A2 Eindhoven / A79 Heerlen) en wilt u naar:
  • stadscentrum of Randwyck-Noord (omgeving Provinciehuis) via de John F. Kennedysingel, of juist richting Cadier en Keer via de Akersteenweg: houd bij knooppunt Kruisdonk rechts aan en volg ‘Maastricht’ (N2) op de borden. U blijft in dit geval bovengronds rijden via de tijdelijke N2 en maakt géén gebruik van de tunnel. 
  • Randwyck-Zuid (ziekenhuis, MECC en omgeving): kies bij knooppunt Kruisdonk voor Maastricht-Zuid (A2). U rijdt dan door de tunnel.