INGEBRUIKNAME KONING WILLEM ALEXANDERTUNNEL

Rijroutes voor doorgaand verkeer sinds vrijdag 16 december 2016

English - Deutsch - Français

Fout gereden?

Heeft u een afslag gemist of bent u even de weg kwijt? Geen nood: tijdelijke omleidingsroutes leiden u weer naar uw bestemming. Ga niet zelf zoeken, maar volg de borden langs de weg. Breng uzelf en andere weggebruikers daarnaast niet in gevaar. Ga bijvoorbeeld niet op het laatste moment wisselen van rijbaan en over het verdrijvingsvlak rijden. Dat is gevaarlijk en onverstandig.

Lokale rijroutes tijdens afbouw totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht

Let goed op de borden en zet uw navigatiesysteem uit

RIJROUTES VOOR DOORGAAND VERKEER RICHTING LUIK (A2), EINDHOVEN (A2) EN HEERLEN (A79)

Update 22 januari 2017

Al het doorgaande verkeer is sinds vrijdag 16 december 2016 uit de stad verdwenen en rijdt op de A2 door de onderste tunnelbuizen. Ook de bovenste tunnelbuizen, die bij Geusselt in het noorden en Europaplein in het zuiden, aansluiten op de stad, worden in gebruik genomen. Dat geldt niet voor alle rijstroken, omdat sommige oude en nieuwe wegen elkaar nog kruisen. Voor de verkeersstroom van zuid naar noord is de aansluiting bij Geusselt compleet. Voor alle rijrichtingen geldt dat u vanzelf naar de juiste rijbaan wordt geleid als u de borden naar uw bestemming volgt. Download hier onze Nederlandstalige factsheet.

Naar Luik, komende vanuit Eindhoven (A2) of Heerlen (A79):

Verkeer gaat door via de onderste (A2) tunnelbuis bij Geusselt.

Volg vanaf knooppunt Kruisdonk de borden ‘Liège - Maastricht-Zuid’. Verkeer wordt door de onderste (A2) tunnelbuis richting knooppunt Europaplein geleid.

Naar Eindhoven (A2) of Heerlen (A79), komende vanaf Luik:

Verkeer gaat door via de onderste (A2) tunnelbuis* bij knooppunt Europaplein

Volg vanaf aansluiting 55 (Randwyck) de borden ‘Eindhoven - Heerlen - Aachen’. Verkeer wordt door de onderste (A2) tunnelbuis richting A2/A79 geleid.

* Na ombouw van knooppunt Europaplein kan verkeer ook  vanaf de Kennedysingel via de bovenste (N2) tunnelbuis doorgaan richting Eindhoven (A2) of Heerlen (A79) 
Fotografie: Aron Nijs