GEUSSELT

Meerssenerweg en Viaductweg

AFSLUITING KASTEEL BLEIENBEEKSTRAAT

2013

Vraag en antwoord

Wat gaat er veranderen bij de Kasteel Bleienbeekstraat?
De Kasteel Bleienbeekstraat wordt een verkeersluwe straat. Dit betekent dat de straat een doodlopende straat wordt voor gemotoriseerd verkeer. U kunt als automobilist vanaf vrijdagavond 8 november 2013 niet meer via de Kasteel Bleienbeekstraat naar de Meerssenerweg – of vice versa -  rijden. Deze nieuwe verkeersituatie is blijvend. Tijdens afsluiting van de Meerssenerweg, van 8 november tot 20 december, is de straat afgesloten voor alle verkeer, ook voetgangers en fietsers. Vanaf 20 december kunnen voetgangers en (brom)fietsers wel weer gewoon naar de Meerssenerweg.
Waarom wordt de Kasteel Bleienbeekstraat verkeersluw?
De afsluiting van de Kasteel Bleienbeekstraat voor gemotoriseerd verkeer zorgt ervoor dat de verkeersdoorstroming bij kruispunt Meerssenerweg/ Viaductweg minder kwetsbaar wordt. Door de afsluiting verdwijnt immers het stoplicht ter hoogte van de Kasteel Bleienbeekstraat/ Meerssenerweg. Maar niet alleen de verkeer bij kruispunt Meerssenerweg/ Viaductweg heeft baat bij de afsluiting van de Kasteel Bleienbeekstraat: dit geldt – indirect – ook voor verkeer op de Viaductweg en A2.
Welk deel van de Kasteel Bleienbeek wordt afgesloten?
Gedurende 6 weken – van vrijdagavond 8 november tot vrijdag 20 december – is de Kasteel Bleienbeekstraat ter hoogte van de Meerssenerweg afgesloten voor alle verkeer. De aansluiting tussen Kasteel Bleienbeekstraat en Meerssenerweg nemen we in deze periode op de schop. Zo breken we asfalt op en passen het trottoir aan. Naar verwachting zijn we eind december klaar en is de Kasteel Bleienbeekstraat een doodlopende straat (zie onderstaande afbeelding). (Brom)fietsers en voetgangers kunnen vanaf vrijdag 20 december wel weer via de Kasteel Bleienbeekstraat doorgaan naar de Meerssenerweg (en andersom).

De ventweg, die parallel loopt aan de Meerssenerweg, blijft tijdens de afsluiting van de Meerssenerweg grotendeels bereikbaar. Vanaf 20 december is de ventweg zowel vanaf de Meerssenerweg als vanaf de Kasteel Hartelsteinstraat weer bereikbaar.
Kan ik per fiets of te voet naar de Meerssenerweg (en andersom)?
Gedurende het eerste deel van de werkzaamheden – van vrijdagavond 8 tot vrijdag 20 december – is de Kasteel Bleienbeekstraat ook afgesloten voor voetgangers en (brom)fietsers. Vanaf vrijdag 20 december is de Meerssenerweg weer open voor alle verkeer. Dan kunnen voetgangers en (brom)fietsers wel weer via de Kasteel Bleienbeekstraat doorgaan naar de Meerssenerweg en omgekeerd.
 
Kan ik met de auto naar de Meerssenerweg rijden (en andersom)?
Nee, de Kasteel Bleienbeekstraat wordt verkeersluw. U kunt vanaf vrijdagavond 8 november niet meer met uw auto vanaf de Kasteel Bleienbeekstraat naar de Meerssenerweg rijden (en andersom). Deze nieuwe verkeerssituatie is blijvend.
Blijft mijn flat / woning bereikbaar?
Flats en woningen in de Kasteel Bleienbeekstraat blijven via de Kasteel Hillenraadweg per auto bereikbaar. Dat geldt, tot vrijdag 20 december, ook voor voetgangers en (brom)fietsers. Gedurende de werkzaamheden blijven voordeuren altijd bereikbaar.
Blijft de Kasteel Bleienbeekstraat wel bereikbaar voor hulpdiensten?
Ja. Verkeersmaatregelen worden vooraf altijd afgestemd met vertegenwoordigers van de hulpdiensten. Ook de hulpdiensten bereiken de Kasteel Bleienbeekstraat via de Kasteel Hillenraadweg.
Waar kan ik op de bus stappen?
De bushalte in de Kasteel Bleienbeekstraat vervalt vanaf vrijdagavond 8 november. Dan verandert ook de busroute. Wilt u weten hoe de bus dan gaat rijden of wat dit voor uw opstapplaats betekent? Kijkt u dan op de website van Veolia Transport.
Fotografie: Peter Wijnands