Van A naar B

Tijdens deze werkzaamheden is de N2 richting Eindhoven tussen Europaplein en Geusselt afgesloten. U wordt omgeleid via de Akersteenweg, Vijverdalseweg en Terblijterweg. Volg de gele borden.

Ook de oversteek Voltastraat - Prof. Cobbenhagenstraat is afgesloten voor alle verkeer (incl. fietsers en voetgangers).

NACHTWERK OP N2 TUSSEN EUROPAPLEIN EN GEUSSELT 25-26 OKTOBER

Geplaatst op 12 oktober 2012

Van donderdag 25 op vrijdag 26 oktober werkt Avenue2 ’s avonds en 's nachts (21.00 - 06.00 uur) op de N2 tussen knooppunt Europaplein en kruispunt Geusselt. 

Wat gaat gebeuren?
In deze nacht vinden verschillende werkzaamheden plaats. Zo worden in de tunnelbouwkuip Geusselt-Zuid (zuidelijk van de Terblijterweg) stempels geplaatst. Deze stalen buizen zorgen ervoor dat de wanden van de bouwkuip niet kunnen inzakken. De stempels worden vanaf de N2 (rijbaan Luik - Eindhoven) met kranen in de bouwkuip gehesen. 

Daarnaast voert Avenue2 op verschillende plekken op de rijbaan Luik - Eindhoven, in opdracht van wegbeheerder Rijkswaterstaat, asfaltonderhoud uit: 

- bij de toerit vanuit de Akersteenweg naar de N2/A2 (richting Eindhoven)
- bij de oversteek Voltastraat - Professor Cobbenhagenstraat
- zuidelijk van kruispunt Geusselt (ter hoogte van President Rooseveltlaan)
- ter hoogte van Scharnerweg / Oranjeplein-Oost

Wat zijn gevolgen?

Voor omwonenden
Omdat wordt gewerkt met machines, kunnen omwonenden geluidsoverlast ervaren. Zeker in de nacht, omdat er dan minder omgevingsgeluid is. Voor het asfaltwerk geldt dat met name het opbreken van asfalt (frezen) voor geluidsoverlast zorgt. Ook kunnen omwonenden last hebben van licht door bouwlampen. Deze worden zoveel mogelijk op het werk gericht. Het verdichten van grond met een trilwals kan tot slot trillingen opleveren.

Voor verkeer
Om het werk te kunnen uitvoeren, zijn verkeersmaatregelen nodig. In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 oktober (21.00 uur - 06. 00 uur) is de N2 richting Eindhoven tussen Europaplein en Geusselt afgesloten. Verkeer richting Eindhoven wordt tijdens de afsluitingen omgeleid via de Akersteenweg, Vijverdalseweg en Terblijterweg. Omleidingsroutes worden buiten aangegeven met gele borden. Verkeer richting Luik kan gewoon door. 

Tijdens de genoemde avond/nacht (20.00 - 06.00 uur) is ook de oversteek Voltastraat - Professor Cobbenhagenstraat dicht voor alle verkeer, inclusief fietsers en voetgangers.