Dubbelop!

In het weekend 26-29 oktober rijdt Avenue2 het nieuwe viaduct A2/A79 op z’n plek. De A79 is dan afgesloten tussen Kruisdonk en aansluiting Bunde. Er gelden omleidingsroutes via de A2 en A76. Let wel: voor verkeer op de A2 richting Maastricht/Luik tussen Kruisdonk en Geusselt is tijdens de nachten slechts één rijstrook beschikbaar. Dat heeft te maken met asfaltonderhoud. Reken op extra reistijd.

NACHTWERK OP A2 TUSSEN KRUISDONK EN GEUSSELT 26-29 OKTOBER

Geplaatst op 15 oktober 2012

In het weekend van 26-29 oktober rijdt Avenue2 het nieuwe viaduct bij de A2/A79 op zijn plaats. Een minutieuze technische operatie, die uniek is in Nederland. In hetzelfde weekend vindt ‘s nachts ook onderhoud plaats aan het asfalt op de A2 tussen knooppunt Kruisdonk en kruispunt Geusselt.

Wat gaat gebeuren?
Op het wegdek van de A2 tussen knooppunt Kruisdonk en kruispunt Geusselt (rijbaan Eindhoven - Luik) is op een aantal plekken sprake van sporen in het asfalt. Tijdens enkele avonden/nachten pakt Avenue2, in opdracht van wegbeheerder Rijkswaterstaat, deze beschadigingen aan:

  • nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 oktober (20.00 - 10.00 uur)
  • nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober (19.00 - 11.00 uur)
  • reservenacht van zondag 28 op maandag 29 oktober (19.00 - 06.00 uur)

Wat zijn gevolgen?


Voor omwonenden
De onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt gebeuren gefaseerd en worden verspreid over twee of drie nachten. Dat is nodig om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. 

Het werkvak bevindt zich ongeveer tussen knooppunt Kruisdonk en de zevende Nazarethflat (bekeken vanuit het noorden, huisnr. 21A t/m 27D). Omdat wordt gewerkt met machines, kunnen omwonenden overlast ervaren. Met name het opbreken van asfalt (frezen) zorgt voor geluidshinder. Zeker in de nacht, omdat er dan minder omgevingsgeluid is. Ook kunt u last hebben van licht door bouwlampen. Deze worden zoveel mogelijk op het werk gericht.
 
Voor verkeer
Om het werk te kunnen uitvoeren, gelden tijdens de genoemde avonden/nachten rijstrookafzettingen op de A2 richting Maastricht/Luik tussen knooppunt Kruisdonk en kruispunt Geusselt. Verkeer kan doorrijden over één rijstrook, en moet daarom rekening houden met extra reistijd.