Van A naar B

Tijdens het asfaltwerk gelden afsluitingen en omleidingsroutes bij kruispunt Geusselt en knooppunt Europaplein.
Kijk voor actuele reisinfo op www.maastichtbereikbaar.nl.

WEGAFSLUITINGEN BIJ GEUSSELT EN EUROPAPLEIN NACHT 15-16 DECEMBER

Bijgewerkt op 12 december 2012

In de afgelopen twee weekenden kon het geplande asfaltwerk op de A2 bij Geusselt en op de afrit N2 vanuit Eindhoven richting John. F. Kennedysingel (Europaplein) vanwege de slechte weersomstandigheden niet doorgaan. Dit weekend zijn de weersgoden gunstiger gezind, en dus kunnen de werkzaamheden nu wel plaatsvinden.  

Wat gaat gebeuren?
In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 december vindt onderhoud plaats aan het asfalt op de A2/N2. Het gaat daarbij om twee locaties:
 • op de A2 komende vanuit Eindhoven net vóór de verkeerslichten (opstelstroken) bij kruispunt Geusselt;   
 • op de N2 komende vanuit Eindhoven bij de afrit naar de John F. Kennedysingel (Europaplein).

Waar en wanneer?

Op beide locaties vervangt Avenue2, in opdracht van wegbeheerder Rijkswaterstaat, de bovenste laag asfalt. Dat gebeurt in de avond en nacht van zaterdag 15 op zondag 16 december.
 • Tussen 20.00 en 02.00 uur wordt gewerkt bij kruispunt Geusselt. Daar is net vóór de verkeerslichten sprake van sporen in de opstelstroken van de rijbaan Eindhoven-Luik. Bij regen en/of sneeuw kan dit tot gevaarlijke verkeerssituaties leiden.   
 • Naar verwachting gaat het werk tussen 02.30 en 11.00 uur verder bij de afrit N2 naar de John F. Kennedysingel, ter hoogte van de Praxis.

Wat zijn gevolgen?


Voor verkeer
Om het werk te kunnen uitvoeren, zijn wegafsluitingen en rijstrookafzettingen nodig. Omleidingsroutes worden buiten aangegeven met gele borden. 


auto

Wegafsluitingen en omleidingen


Kruispunt Geusselt: tussen 20.00 - 02.00 uur:

 • op de A2/N2 bij Geusselt is in beide rijrichtingen (Eindhoven-Luik en Luik-Eindhoven) slechts één rijstrook beschikbaar.
 • afsluiting van de Terblijterweg, met uitzondering van rijrichting Terblijterweg > Eindhoven;
 • afsluiting van de Viaductweg.

Rechtdoorgaand verkeer op de A2/N2 - richting Eindhoven of Luik - blijft altijd mogelijk. Verkeer op de A2/N2 kan niet afslaan naar de Terblijterweg of Viaductweg, met uitzondering van verkeer komende vanuit Luik (N2) richting Terblijterweg.

Omleidingsroutes

Vanuit de A2/N2:

 • verkeer vanuit Eindhoven richting Berg en Terblijt wordt omgeleid via Europaplein, John F. Kennedysingel, Akersteenweg en Vijverdalseweg;
 • verkeer vanuit Eindhoven richting Centrum wordt omgeleid via Europaplein en John F. Kennedysingel;

Vanuit de Viaductweg:

 • verkeer richting Eindhoven wordt omgeleid via de Willem Alexanderweg, Fregatweg en toerit 51 Meerssen;
 • verkeer richting Luik wordt omgeleid via de Franciscus Romanusweg en Avenue Céramique;
 • verkeer richting Berg en Terblijt wordt omgeleid via de Franciscus Romanusweg, Avenue Céramique, John. F. Kennedysingel, Akersteenweg en Vijverdalseweg.

Vanuit de Terblijterweg:

 • verkeer richting Luik wordt omgeleid via de Vijverdalseweg en Akersteenweg;
 • verkeer richting Centrum wordt omgeleid via de Vijverdalseweg, Akersteenweg en John F. Kennedysingel.


Afrit N2 naar J.F. Kennedysingel: tussen 02.30 - 11.00 uur

 • afsluiting van de afrit naar de John F. Kennedysingel (Europaplein). Verkeer op de N2 komende vanuit Eindhoven moet doorrijden tot aansluiting 55 Randwyck/AZM, en daar keren.
Voor omwonenden
De asfaltreparaties gebeuren in de avond en nacht om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Omdat wordt gewerkt met machines, kunnen omwonenden overlast ervaren. Met name het opbreken van asfalt (frezen) in de avond/nacht zorgt voor geluidshinder. Zeker omdat er dan minder omgevingsgeluid is. Bouwlampen worden zoveel mogelijk op het werk gericht.