GEUSSELT

Meerssenerweg en Viaductweg

Treinkaartje voor 2 euro

Tijdens het weekendwerk zetten Maastricht Bereikbaar en Veolia een speciaal treinkaartje in. Voor 2 euro koopt u een retourtje, waarmee u op 9 en 10 november in de treinen van Veolia kunt reizen tussen Maastricht-Randwyck en Kerkrade-Centrum.

Vanaf vrijdag 1 november is het 2 euro-treinkaartje te koop bij bloemenshop Van der Weijden op het centraal station in Maastricht en bij het servicepunt van Veolia op het station in Heerlen. U kunt met het kaartje reizen op zaterdag 9 november en zondag 10 november.

Woningen, winkels en bedrijven in Nazareth, Wyckerpoort-Noord en omgeving blijven bereikbaar.

Fiets- en voetgangerstunneltje Geusselt Fiets- en voetgangerstunneltje Geusselt

WEEKENDWERK KRUISPUNT MEERSSENERWEG - VIADUCTWEG

2013

Vraag en antwoord

Wat gaat er gebeuren?
In het weekend van vrijdagavond 8 tot en met maandagochtend 11 november past bouwer Avenue2 kruispunt Meerssenerweg / Viaductweg aan. Het hele kruispunt verschuift richting zuiden en krijgt – tijdelijk -  een nieuwe vorm. Met als doel: ruimte vrij maken voor de bouw van kunstwerk Viaductweg Noord. Dit kunstwerk is in de toekomst de directe verbinding richting Centrum Maastricht. Eenmaal in gebruik, vermindert het kunstwerk de verkeersdrukte op kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg.
Wanneer vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats?
Eind september zijn de voorbereidende werkzaamheden van start gegaan. Die bestaan onder andere uit het afbouwen en gebruiksklaar maken van het nieuwe fiets- en voetgangerstunneltje Geusselt. Maar ook wegwerkzaamheden horen bij de voorbereidingen. Verkeer moet tot vrijdag 8 november regelmatig rekening houden met rijstrookafzettingen en rijbaanafsluitingen. Via onze website, digitale Voortgangsberichten en Twitter (@A2_Maastricht) houden wij u op de hoogte.
In welk weekend wordt kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg verlegd?
We verleggen het kruispunt in het weekend van vrijdagavond 8 november tot en met maandagochtend 11 november. Of het werk kan doorgaan, is niet alleen afhankelijk van het weer, maar ook van de voortgang van de voorbereidende werkzaamheden. Als reserveweekend geldt daarom het weekend van vrijdag 15 november tot en met maandag 18 november. Via onze website, digitale Voortgangsberichten en Twitter (@A2_Maastricht) houden wij u op de hoogte!
Wat zijn de werktijden tijdens het weekendwerk?
Bouwer Avenue2 werkt het hele weekend door, dag én nacht. We starten vrijdagavond 8 november om 19.00 uur en gaan door tot maandagochtend 11 november 07.00 uur.

Welke verkeersmaatregelen gelden tijdens het weekendwerk?

Tijdens het weekendwerk moet u vanaf vrijdagavond 8 november tot maandagochtend, 11 november, rekening houden met de volgende verkeersmaatregelen:

 

Meerssenerweg (dag en nacht):
Tijdens het hele weekend afgesloten voor alle verkeer tussen de Kolonel Millerstraat en Kasteel Bleienbeekstraat. Verkeer op de Viaductweg kan niet afslaan naar de Meerssenerweg.

 

Viaductweg (overdag):
Overdag geldt een beperkte openstelling:

  • Verkeer op de A2/N2 kan afslaan naar de Viaductweg;
  • Verkeer op de Terblijterweg kan rechtdoor naar de Viaductweg;
  • Verkeer vanaf kruispunt Willem Alexanderweg / Noorderbrug kan gewoon doorrijden naar de Viaductweg;
  • Verkeer vanaf de Viaductweg kan afslaan naar de N2 richting Luik, A2 richting Eindhoven, oversteken naar de Terblijterweg, maar ook alle richtingen op de kruising met de Noorderbrug.

Viaductweg (’s avonds en ’s nachts):
Tijdens het hele weekend ’s avonds en ’s nachts tussen de Willem Alexanderweg en de A2/N2 afgesloten voor alle verkeer.

Hoe wordt verkeer omgeleid tijdens het weekendwerk?
Autoverkeer en bromfietsers:
Winkels, bedrijven en woningen in Nazareth, Wyckerpoort-Noord en omgeving blijven goed bereikbaar. Vanuit beide wijken volgt u de gele omleidingsborden. Verkeer wordt omgeleid via de Willem Alexanderweg – Galjoenweg – Fregatweg – Hoekerweg – Limmelderweg – Meerssenerweg en omgekeerd. Download de flyer met omleidingsroutes hier of haal deze op bij een van de winkels en bedrijven in de omgeving van kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg.

Voetgangers en fietsers:
Voetgangers en fietsers kunnen oversteken via de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel Geusselt. Deze ligt zo goed als op dezelfde plek waar het 'oude' Geusselttunneltje lag (zie ook de afbeelding hiernaast).

Openbaar vervoer:
Openbaar vervoer ondervindt tijdens de werkzaamheden hinder. Kijkt u op de website van Veolia voor meer informatie.
Ik woon in Wyckerpoort-noord of Nazareth en ben slecht ter been. Hoe moet dat nu?
De nieuwe fiets- en voetgangerstunnel Geusselt is ook toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Maakt u gebruik van de regiotaxi? Dan volgt deze de omleidingsroute.
Fotografie: Peter Wijnands